en.wikipedia.org

Nakon što ovo pročitate, više nikada nećete stavljate WC papir na dasku!

Autor: A. P.

Bakterije se kriju na samom papiru i to je glavni razlog opasnosti za zdravlje. Većina osoba nakon korištenja javnog toaleta povlači vodu, ali nikada ne spušta dasku.

Prije obavljanja nužde u restoranu, kafiću ili nekom drugom javnom mjestu, na WC dasku stavljate toaletni papir? Promijenite naviku. Znamo da je svima u glavi razina higijenskih uvjeta u tim prostorijama.

No, kako biste si učinili ”posao” što ugodnijim, većina ima običaj WC dasku pokriti toaletnim papirom, smatrajući kako se štitite od bakterija. No, ova praksa ima sasvim drugačiji učinak – možete se zaraziti.

”Pokrivanjem daske s toaletnim papirom na kožu možete prenijeti veliki broj bakterija i virusa”, tvrde stručnjaci s instituta ‘NYU Langone Medical Center’. 

Bakterije se kriju na samom papiru i to je glavni razlog opasnosti za zdravlje. Većina osoba nakon korištenja javnog WC-a povlači vodu, ali nikada ne spušta dasku.

Nakon puštanja vode iz vodokotlića, kako je potvrdilo istraživanje, kapljice mogu završiti na visini od gotovo dva metra te se raspršuju svugdje oko nas. U tim se kapljicama upravo skrivaju fekalne bakterije. I da, dobro pogađate, te bakterije završavaju na toaletnom papiru koji je pored WC školjke.

Zbog toga što mnogobrojne bakterije i virusi ostaju na papiru postaju potencijalna opasnost za naše zdravlje.

Ovu bi naviku trebali zadržati samo ako sa sobom imate vlastite papirnate maramice, njih onda možete koristiti kao zaštitu za WC dasku.




Autor:A. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.