Najjednostavniji recept za losion za brzo tamnjenje koji možete napraviti doma!

Autor: dnevno.hr

Jednostavno je jako...

Većina preparata za zaštitu od sunca štetna je za naše zdravlje, podatci su to koje je objavila jedna od najvećih neprofitnih organizacija u SAD-u, EWG. Iako bi zaštitne kreme trebale štititi od štetnih UV zračenja, kemikalije koje većina njih sadrži utječu na naš endokrini sustav, potiču stvaranje slobodnih radikala i u sebi sadržavaju kancerogena svojstva. Zabrinjavajuća je činjenica da je, otkako su kreme za zaštitu od sunca u masovnoj upotrebi, povećana i stopa rasta karcinom kože. Mazanjem kremama s visokim zaštitnim faktorom blokirate stvaranje prijeko potrebnog vitamina D bez kojeg ljudski organizam slabi i koji je pravi borac protiv raka. U posljednje vrijeme posebno su popularna i sredstva za brzo tamnjenje kože  s niskim zaštitnim faktorima.  Mi vam donosimo najjednostavniji recept za jedan takav losion!  Možda ga nećete stići pripremiti za ovo ljeto, ali za sljedeće..

Potrebno: Organski orah, organska mrkva i domaće maslinovo ulje!

Dakle, u posudu koju možete hermetički zatvoriti izribajte mrkvu! U istu posudu stavite i mljeveni orah. Količina ovisi o posudi ali što više mrkve i oraha to je bolje ulje. Sve to zalijte domaćim maslinovim uljem. Zatvorite i stavite na tamno mjesto nekih 40 dana! Kasnije procijedite ulje i nosite ga na plažu!

U ovo ulje možete dodsti i mljevene bademe, a važno je da svi sastojci budu provjereni i organski!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.