Flickr

Muče vas gljivice na noktima! Isprobajte ovaj prirodan recept!

Autor: Dnevno.hr

Budite uporni jer i gljivice su uporne

Onaj tko je je imao gljivice na noktima, zna koliko je teško izaći na kraj s njima. Najčešće su izazvane gljivicama koje pokupimo na vlažnim, mokrim mjestima. Zajednički tuševi ili bazeni, uobičajeni su izvori. Ako imate i atletsko stopalo, veće su šanse da će gljivice prijeći i na vaše nokte.

Ako sumnjate na gljivice, svakako se obratite liječniku. Liječenje se provodi različitim tretmanima i lijekovima. Međutim, postoje i alternativne metode koje su veoma efikasne u borbi protiv ovog problema, a koje možete isprobati kod kuće. Evo recepta koji se pokazao kao najefikasniji.

Soda bikarbona i ocat

Ocat efikasno ubija gljivice. Gljivice ne vole kiselu sredinu, a soda bikarbona će neutralizirati kiselinu.

Za tretman vam je potrebno:

  • voda
  • 1 šalica jabukovog ili alkoholnog octa
  • 4-5 čajnih žličica sode bikarbone
  • papirni ubrusi

U vodu stavite ocat. Potopite stopala na 15 minuta, a zatim ih obrišite papirnim ubrusima. Zatim potopite noge u drugu posudu s vodom, u kojoj ste otopili 4-5 žličica sode bikarbone. Na ovaj način, ocat će ubiti gljivice a soda bikarbona neutralizirati kiselost, čime se spriječava ponovni razvoj gljivica.

Ponavljajte tretman dva puta dnevno. Morate biti uporni, gljivice su nekad veoma uporne.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.