screenshot, youtube

Naučite pravilno ‘kakati’ (VIDEO)

Autor: M.Matić

“Naše debelo crijevo nije potpuno otvoreno dok sjedimo i stojimo, ali zato jest u čučećem položaju. Dok sjedimo na školjkama, ono se ne otvara potpuno i zato često imamo brojne probleme”, pojasnila je autorica knjige Crijeva sa šarmom, Giulia Enders.

Većina nas na zahodskoj školjci sjedi pogrešno. Nagnuti smo prema naprijed ili pod kutom od 90 stupnjeva što su zapravo najgori položaji jer blokiraju debelo crijevo. Znanstvenici sa Sveučilišta Stanford smatraju da bi obavili tu radnju trebali bi čučati, a ne sjediti, piše Fastocreate.

Čučanje opušta naše mišiće tako da stvaraju optimalan unutrašnji pokret i može se boriti s prilično ozbiljnim bolestima, kao što je rak crijeva ili kolitis.

Kada bismo obavljali nuždu pod kutom od 35 stupnjeva odnosno kada bismo čučali, crijeva bi bila opuštena i otvorena.

“Naše debelo crijevo nije potpuno otvoreno dok sjedimo i stojimo, ali zato jest u čučećem položaju. Dok sjedimo na školjkama, ono se ne otvara potpuno i zato često imamo brojne probleme”, pojasnila je autorica knjige Crijeva sa šarmom, Giulia Enders.

Pod noge, kako biste izbjegli probleme, stavite malu stolicu ili dječju stepenicu. Crijeva će vam biti opuštena i promijenit ćete položaj.




Autor:M.Matić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.