Dino Stanin/PIXSELL

Koristite ove tri biljke i kosa će vam rapidno narasti!

Autor: M.B.

Za poticanje rasta kose već se stoljećima koristi aloe vera.

Kada je u pitanju ljepota, ono što nitko ne priželjkuje gubitak je kose. Naime, dobra vijest je da se ne morate izlagati štetnim kemikalijama kako biste potaknuli ponovni rast koste.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Cosmetic Dermatology otkriva nova saznanja znanstvenika da neke biljke imaju odlično djelovanje u prevenciji gubitka kose.

Luk

U provedenom istraživanju 23 osobe su trljale vlasište sokom od luka. To su radili u periodu od šest tjedana i to dva puta dnevno. Gustoća kose se nakon šest tjedana povećala i smanjilo se opadanje. Znanstvenici vjeruju da su za to zaslužni flavonoidi koji imaju protuupalno djelovanje.

Ljute papričice

Znanstvenici su dokazali da osobe, koje svakodnevno uzimaju 6mg nadomjestka ljute papričice, već nakon pet mjeseci primjete povećanje gustoće kose. No, ističu da se prije početka konzumiranja suplemenata treba posavjetovati s liječnikom.

Aloe vera




Za poticanje rasta kose već se stoljećima koristi aloe vera. Znanstvenici su ustanovili da je također odlična kombinacija ružmarina i kadulje. Ružmarin potiče rast kose, a kadulja potiče otpornost kose na sve vanjske faktore.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.