pixabay

KORISNI SAVJETI KOJE MORATE DIJELITI DALJE: Prepoznajte SVE oblike glavobolje!

Autor: M.Matić

Svakodnevno mučite muku s glavoboljom? Pogledajte koje sve vrste glavobolje postoje, a tako ćete znati kada vam je potrebna liječnička pomoć.

U većini slučajeva glavobolja je uzrokovana problemima sa sinusima, napetošću i stresom. Na svu sreću ne predstavlja opasnost po zdravlje, no svakako bi trebali naučiti prepoznati opasne vrste glavobolja. Tako ćete znati kada vam je potrebna liječnička pomoć.

glava

”Prasak” glavobolja

Nažalost ove glavobolje su česte i teške. Razvijaju se samo za minutu  i mogu uzrokovati krvarenje u mozgu nakon moždanog udara, povrede glave ili aneurizme, piše Worldhealthinfo.

Glavobolja nakon ozljede

Potrebna vam je medicinska pomoć ako patite od ozljeda glave koje su popraćene glavoboljom. Osim toga, glavobolja često može biti i indikator potresa mozga. Zato je najbolje da se obratite svojem liječniku. Treba imati na umu kako i jednostavne, ali i male ozljede glave mogu dovesti do krvarenja u mozgu, što često rezultira pritiskom na lubanju.

Prilikom hodanja glavobolja vam se sve više pogoršava




Ovo je opasna vrsta glavobolje! Naime ako ste na spavanje otišli s glavoboljom, a kada ste probudili bila je još gora i izaziva vam povraćanje vrijeme je da posjetite svog liječnika. Ako se glavobolja povećava kada hodate ili vježbate, a ni lijekovi ne pomažu to je ozbiljan problem. Osim toga, ovakve glavobolje mogu biti i simptom tumora na mozgu.

pixabay.com
pixabay.com

Najgora glavobolja u životu

Ova vrsta glavobolje uključuje i bol u glavi i gornjem dijelu vrata. Ako imate ovu vrstu glavobolje ona vam uzrokuje ukočenost, netoleranciju na svjetlost, povraćanje i konfuzije. Osim toga može ukazivati na ​​krvarenje uzrokovano rupturom aneurizma u mozgu – odmah se obratite svom liječniku.

Iznenadna glavobolja




Jaki bolovi, slabost ruku, nogu i lica, utrnulost u jednoj strani tijela, gubitak ravnoteže, nemogućnost govorenja ili hodanja uzrokuje iznenadna glavobolja. Osim toga ovakve glavobolje mogu ukazivati ​​na srčani udar.

Autor:M.Matić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.