Jeste li i vi ona osoba koja konobara traži čašu vode? Nakon ovog to više nećete činiti

Autor: I.G.

"Konobar, molim vas, može i čaša hladne vode" - to je postala opasna rečenica.

Prilazi vam konobar, naručujete svoju kavu s mlijekom. Konobar odlazi. Sjetili ste se, žedni ste. “Konobar, molim vas, može i čaša hladne vode”, konobar kimne glavom.

Ono što bi trebali znati prije nego uradite ovu stvar je sljedeće:

Voda s ledom
Većina ljudi dobije led u svojoj vodi, tražili ga ili ne. Daily mail je prošle godine proveo istraživanje i zaključio da se u kalupima za led nalazi više bakterija neko u vodi koja se nalazi u WC školjkama.

Voda s limunom
Neki restorani i kafići čak će vam u vodu staviti i krišku limuna, ali istina je da je to još jedno stanište bakterija. Rezultati istraživanja objavljeni u ”Journal of Environmental Health” pokazuju da se na oko 70 posto takvih kriški nalaze mikrobi.

Čaša
Prije dvije godine, ABC News proveo je istraživanje i po američkim restoranima testirali su gdje ima najviše bakterija. Među 10 površina na kojima je bilo najviše bakterija našle su se upravo čaše.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.