Pexels

Jednostavan test otkrit će jeste li kronično neispavani i potrebna vam je samo žlica!

Autor: R.A.

Manjak sna ne treba olako shvatiti

Koliko puta u danu spomenete nekome da ste umorni? Moguć je razlog tome manjak sna i iako dovoljna količina sna ovisi od osobe do osobe, većina preporuka se vrti oko potrebnih osam sati sna. Osim umora, ostali simptomi manjka sna problem su sa fokusiranjem i pravovremenom reakcijom, isto tako teško se usredotočiti na razgovor s ljudima ili ostati budan / budna tijekom vožnje.

Kako provjeriti spavate li dovoljno?

Postoji jednostavan test za koji vam je potreban sat (mobitel), metalna žlica i metalni pladanj. Lezite na krevet, udobno se smjestite i pogledajte koliko je točno sati. Metalni pladanj postavite na pod i rukom držite žlicu iznad, napominjemo opet, nađite udoban položaj. Onog trenutka kad utonete u san, žica će pasti na pladanj i probuditi vas. Pogledajte na sat i koliko vam je trebalo da zaspete. Ako vam je trebalo 15 minuta – dovoljno spavate, ako vam je trebalo ispod 10 minuta – nedostaje vam više sna, ali ništa zabrinjavajuće, ako vam je trebalo manje od 5 minuta – kronično vam nedostaje više sna.

Kako test točno treba izgledati pogledajte u videu:

Autor:R.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.