Dino Stanin/PIXSELL

HZJZ najavio da od danas počinje cijepljenje protiv gripe

Autor: dnevno.hr

Nabavljeno je 280.000 doza, što je 17.000 doza više nego prošle godine", poručuje HZJZ.

HZJZ u srijedu je objavio da započinje cijepljenje protiv gripe.

“Ove je godine nabavljeno isto cjepivo koje smo imali i u prošloj sezoni. Nabavljeno je 280.000 doza, što je 17.000 doza više nego prošle godine”, poručuje HZJZ.

Kao i prijašnjih godina, cijepljenje protiv gripe moći će se obaviti kod izabranog liječnika i u zavodima za javno zdravstvo.

I ove je godine cijepljenje besplatno za osobe s kroničnim bolestima i osobe starije od 65 godina, zbog mogućeg rizika za pojavu komplikacija osnovne bolesti, te za zdravstvene djelatnike, zbog smanjenja rizika od prenošenja gripe na bolesnike.

S obzirom na očekivane viruse koji će cirkulirati u populaciji i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), ovogodišnje cjepivo sadrži sojeve virusa A – H1N1 i H3N2, i virus B, kao i lani.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.