(FOTO) VELIK USPJEH ZAGREBAČKIH KIRURGA: Ženi po hitnom postupku uspješno replantirana nadlaktica

Autor: dnevno.hr

Klinika za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB Dubrava ima 24 satnu mikrokiruršku pripravnost tijekom koje je pripravni specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije educiran i za najsloženije mikrokirurške rekonstrukcije

Nakon amputacijske ozljede motornom pilom i uspješno pružene prve pomoći i zaustavljenom krvarenju u Hitnoj kirurškoj službi KB „Dubrava“ pristupilo se replantaciji lijeve nadlaktice.

U vrlo složenoj 10-satnoj operaciji replantacije sudjelovao je multidisciplinarni tim: prof. dr. sc. Srećko Budi, prof. dr. sc. Mirko Šarlija, dr. med. Mladen Frketić, dr. med. Rebeka Held, dr. med. Anita Faletar, dio anesteziološkog tima dr. med. Katica Kodžoman, dr. Med. Pero Lauš, ms. Ankica Posilović te instrumentarke ms. Maja Laco, ms. Anđelka Djak i ms. Ana Zelić.

Bolesnica se vrlo dobro oporavlja uz stručnu postoperacijsku pomoć liječničkog, fizioterapeutskog i sestrinskog tima klinike.

Klinika za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB Dubrava ima 24 satnu mikrokiruršku pripravnost tijekom koje je pripravni specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije educiran i za najsloženije mikrokirurške rekonstrukcije.

Klinika je i od 2005. godine akreditirana od strane Europskog borda za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju (EBOPRAS) kao edukacijski centar za strane specijalizante, a od 2008. i kao referentni centar Republike Hrvatske za kirurgiju dojke i šake.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.