Flickr

Evo kako zdravim namirnicama do lijepe i zdrave kose!

Autor: dnevno.hr

Svaka bočica hidrogena i svaka pegla za kosu složile bi se da su regeneratori izvrsni i potrebni vašoj kosi, ali tretman maskom za kosu ipak je najbolji način da kosa ostane zdrava i hidratizirana. Sva ta oštećenja koja joj priuštimo trebaju dozu hranjivih sastojaka koje možete pronaći i u svojoj kuhinji. Donosimo vam recepte za najbolje maske za kosu u kućnoj radinosti.

Zdrava maska od meda i jogurta

Ova maska ​​je izvrsna za sve tipove kose, a posebno za suhu i oštećenu kosu. Antioksidansi koji se nalaze u ekstra djevičanskom maslinovom ulju potiču rast kose, dok med pomaže kod apsorpcije vlage, a proteini i vitamini u grčkom jogurtu jačaju i hrane kosu.

Dvije čajne žličice jogurta stavite u malu zdjelu. Malo zagrijte jednu čajnu žličicu meda i jednu čajnu žličicu maslinovog ulja. Nemojte pregrijati. Tu smjesu izlijte na jogurt i miješajte. Zatim nanesite na kosu od vrhova prema gore, nježno umasirajte i isperite nakon 30 do 45 minuta.

Magična maska s moringa uljem

Lagano moringa ulje neće zamastiti vašu kosu. Ono hidratizira i obnavlja, potiče rast, sprečava lomljenje kose, hrani vlasište… Med pak štiti korijen i privlači vlagu pa kosa ostaje nahranjena. Avokado će dati kremastu strukturu maski, ali i hidratizirati kosu, smiriti kožu tjemena i spriječiti nastanak peruti.

Jednu žlicu moringa ulja, jednu žlicu meda i jedan zreli avokado stavite u blender i miješajte dok smjesta ne postane mekana. Nanesite na vlažnu, čistu kosu i umasirajte u vlasište. Stavite kapu za tuširanje i pustite da stoji 30 minuta, pa isperite.

Maska od spiruline za jačanje kose




Alga spirulina je izuzetno zdrava i dobra za rast kose. Pomiješajte jednu žlicu organske spiruline, dvije čajne žličice vode ili svježe limete ili limunovog soka i pola žlice organskog meda u kompaktnu smjesu. Dodajte više tekućine ako je potrebno da biste lakše nanijeli. I nježno umasirajte na mokru kosu, ostavite da djeluje najmanje 20 minuta i dobro isperite.

Maska od kokosa za suhu kosu

Ako vam je kosa suha, ovo je maska za vas. Kokosovo mlijeko i maslinovo ulje su izvrsni za rješavanje tog problema. Osim toga, lijepo oblikuju valove i kovrče.




Pomiješajte 1/4 šalice kokosovog mlijeka i pola čajne žličice maslinovog ulja ili i više za vrlo suhu kosu. Pažljivo rasčešljajte kosu, obratite posebnu pozornost na vrhove. Omotajte kosu toplim ručnikom, ostavite 20 minuta i isperite.

 

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.