Nel Pavletic/PIXSELL

Donosimo vam recept za napitak koji će vam poboljšati krvnu sliku

Autor: Dnevno.hr

Napitak konzumirajte svako jutro na prazan želudac dok ne popijete cijelu količinu.

Ako se osjećate malaksalo i umorno, možda je vrijeme da provjerite krvnu sliku. Međutim, prije nego što krenete s gutanjem tableta, mi vam donosimo recept za napitak koji na potpuno prirodan način popravlja stanje krvne slike. Ono što je najbolje, dovoljno je da dva puta godišnje konzumirate ovaj napitak kako biste poboljšali svoje opće stanje i krvnu sliku.

Sastojci:

• 1 kg cikle
• 1/2 kg mrkve
• sok od jednog limuna
• 2-3 naranče
• 2 kisele jabuke
• 1 staklenka meda

Priprema:

Ciklu, jabuke i mrkvu ogulite te ih narežite na manje komade, potom ih ubacite u sokovnik i iscijedite sok. Limune i naranče ručno iscijedite i njihov sok pomiješajte s prethodnim. U napitak nadodajte teglu meda, pokušajte pronaći organski jer onaj koji se kupuje u dućanima nema toliko ljekovitih sastojaka.

Sve dobro pomiješajte dok se med u potpunosti ne otopi. Količina naranči može biti i veća budući da se one nadodaju zbog okusa. Napitak prelijte u staklene boce. Ovom pripremom ćete dobiti otprilike 2 i pol litre soka što će biti dovoljno za 15 do 20 dana.

Napitak konzumirajte svako jutro na prazan želudac dok ne popijete cijelu količinu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.