pixabay.com

ČUJTE SVOJE TIJELO KADA TRAŽI POMOĆ: 10 važnih signala koje NE SMIJETE zanemariti!

Autor: A.P.

Imajte na umu kako je od velike važnosti prepoznavati signale koje vam šalje tijelo. Prepoznajte te znakove, kako bi se spriječile daljnje komplikacije.

Ljudsko tijelo je savršen mehanizam gdje se istovremeno odvijaju milijuni procesa. A kada je tijelo spriječeno obavljati neku funkciju, ono nam šalje određene signale. Nažalost, većina osoba ignorira signale i ne uspije probleme riješiti na vrijeme.

Imajte na umu kako je od velike važnosti prepoznavati signale koje vam šalje tijelo. Prepoznajte te znakove, kako bi se spriječile daljnje komplikacije.

Ovo su neki od najvažnijih signala koje vam šalje vaše tijelo a koje ne smijete zanemariti:

Loše spavanje, grčevi u nogama

Ovi znakovi pokazuju nedostatak magnezija i kalija. Orasi, laneno ulje, suncokretovo ulje i bademi bogati su kalijem. S druge strane, kako bi se povećala količina kalija u tijelu, trebali biste redovito konzumirati i zeleno lisnato povrće, kao što su kelj, špinat, blitve. Osim toga, također možete naći ove elemente u tragovima u šljivama, cikle i marelice, piše finelivingandadvice.com

Želja za slanom hranom

Ovo je znak upale ili infekcije u tijelu, posebice urogenitalnog sustava.




Suha koža

To znači da vaše tijelo nema vitamina E, trebate povećati unos biljnih ulja, masne ribe i orašastih plodova.

Želja za slatkim




Ako imate povećanu želju za slatkišima, možda patite od živčane iscrpljenosti, tako da je u cilju opskrbe tijela energijom potrebno više glukoze. Konzumirajte med ili tamne čokolade.

Krvarenje zubnog mesa

To znači da vam nedostaje vitamina C, a trebali biste piti puno čaja, a konzumirati voće, povrće, i češnjak.

Želja za sirovom hranom

Problemi s jetrom ili gastritis. Sirova hrana smiruje želudac i smanjuju grčeve.

Suha koža na laktovima

Jasan simptom nedostatka vitamina A i C. Trebali bi konzumirati više voća i povrća, posebno naranče, mrkva, marelice i bundeve.

Povećana želja za plodovima mora

Vašem tijelu vjerojatno nedostaje joda.

Želja za kiselom hranom

Vaše tijelo zahtijeva kiselu hranu kako bi se potaknuo rad žučnog mjehura i jetre. Stoga, trebali biste konzumirati brusnice i limune.

Krhki nokti i lomljiva kosa

Vaše tijelo nema kalcija i vitamina B, tako da bi u svoju prehranu trebali  uključiti mlijeko, mahunarke, krumpir, cjelovite žitarice, a pšenične klice (kruh od proklijala zrna).

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.