Davor Curić

Body farm – u Zagrebu otvoreno jedinstveno multidisciplinarno zdravstveno savjetovalište

Autor: dnevno.hr

„Body farm savjetovalište je svojim multidisciplinarnim pristupom struke jedinstveno na ovim prostorima i novi je regionalni centar zdravlja“, naglašava Jasmin Mahmutagić, mladi poduzetnik i vlasnik Body farm savjetovališta.

U Zagrebu je svoja vrata otvorilo jedinstveno zdravstveno savjetovalište Body farm, koncipirano tako da pruža multidisciplinaran i individualan pristup svakom pojedincu pri rješavanju zdravstvenih problema i prevenciji istih. Tim stručnjaka koji djeluje unutar savjetovališta na zagrebačkoj adresi Siget 16 F obuhvaća doktora opće medicine, magistra farmacije i magistre nutricionizma te uz njih također i fitness trenere i fizioterapeute.

„Body farm savjetovalište je svojim multidisciplinarnim pristupom struke jedinstveno na ovim prostorima i novi je regionalni centar zdravlja“, naglašava Jasmin Mahmutagić, mladi poduzetnik i vlasnik Body farm savjetovališta.

„Naše je savjetovalište namIjenjeno osobama svih dobnih skupina koje žele promijeniti životne navike. Svaka osoba koja nam zakuca na vrata, u svjetovalištu za svoje zdravstveno stanje, prevenciju i eventualne zdravstvene tegobe jednim dolaskom dolazi do više stručnih pristupa i savjeta stručnjaka koji se međusobno konzultiraju te daju stručno mišljenje i zdravstvene smjernice,“ pojašnjava Mahmutagić te ističe da u Body farm savjetovalištu svojim pacijentima omogućuju niz dijagnostičkih pretraga, koje uključuju mjerenje metaboličkog sindroma, mjerenje potkožnog masnog tkiva, pregled biorezonantnim uređajem, mjerenje vitamina i minerala u organizmu, tesiranje intolerancije na hranu i alergo testiranje još mnoge druge usluge. Svakako je jedna od trenutno natraženijih i Darkfield mikroskopska analiza, odnosno suvremena metoda analize živih stanica krvi koja je praktična, bezbolna i brza te omogućuje da se za tridesetak minuta minuta vidi stanje čovjekova organizma.

Važan segment zdravstvenog savjetovanja i usluga u Body farm savjetovalištu je i izrada individualnih jelovnika za pravilnu prehranu, na kojima radi stručni nutricionistički tim pod vodstvom nutricionistice Alme Bunić. Posebna se briga vodi i o izradi programa suplementacije, odnosno nužnih dodataka prehrani prema preporuci Tomislava Živka, magistra farmacije.

Program suplementacije, tvrde u Body farmu, u današnjem je načinu života neizostavna dopuna svakom principu zdrave prehrane. Tako svi individualni jelovnici skrojeni prema potrebama pojedinih pacijenata u Body farm savjetovalištu nužno sadrže i proizvode iz linije proizvodnje Body farm essentials od kojih svakako treba istaknuti Natrijev askorbat – čisti vitamin C i magnezijev klorid čiji je dnevni unos, kažu u Body farm sacvjetovalištu, prvi korak prema poboljšanju zdravlja u svakodnevici. „Prilikom dolaska u savjetovalište, potrebno je za kvalitetno savjetovanje na uvid donijeti službenu liječničku dokumentaciju, eventualnu povijest bolesti ukoliko pacijent dolazi po podršku, kao i listu lijekova koji su propisani od liječnika obiteljske medicine. Moram napomenuti da ljudi k nama često dolaze i radi prevencije, dakle ne radi se nužno o pacijentima koji već imaju određene probleme, već često o onima koji ih aktivno i odgovorne žele na vrijeme spriječiti,“ pojašnjava Tomislav Živko, mag.pharm. dipl.ing.agr i jedan od ključnih stručnjaka u Body farm savjetovalištu.

Svoj termin u Body farm savjetovalištu svi zainteresirani mogu naručiti telefonskim putem na broj: 01/4852-702, ili putem e-mail-a: [email protected]

Prije dolaska u savjetovalište potrebno je rezervirati termin, a sve dodatne informacije o uslugama i proizvodima mogu se pronaći na službenim stranicama Body farma na www.bodyfarm.hr.

Natrijev askorbat – Vitamin C:

Natrijev askorbat je oblik vitamina C vezan za mineralnu sol natrij. Radi se o nekiselom obliku vitamina C, s lužnatom pH vrijednošću od 7.8. Natrijev askorbat je jedini oblik vitamina C koji ljudski organizam može apsorbirati u najvećem mogućem omjeru. Esencijalni je nutrijent za cjelokupno zdravlje organizma, ključan vitamin, antioksidans i najznačajniji antistresor. Dovoljno velika količina natrijevog askorbata može uništiti većinu virusa i bakterija u organizmu.

Glavne zdravstvene dobrobiti uzimanja Natrijevog askorbata: Ključan je u jačanju imunološkog sustava i obrambenog sustava tijela čovjeka; suzbija gotovo sve upalne procese u tijelu. Natrijev askorbat doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Isto tako, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i neizostavno je važan je u svakodnevnoj borbi protiv stresa i suočavanju s poslovnim i životnim izazovima. Redovit unos Natrijevog askorbata značajan je za stvaranje kolagena – proteina neophodnog za regeneraciju krvnih žila, mišičnog tkiva, kostiju i zglobova, a također je zaslužan i za zdrav i mladolik izgled kože. Želimo li biti sigurni da naše tijelo proizvodi dovoljno kolagena, moramo osigurati da je ono opskrbljeno dostatnom količinom vitamina C.

vitamin-c2

Uputstva za uporabu: Razmutiti 1x priloženu žličicu u 1 dcl vode, te dodati sok od 1/2 limuna (napraviti limunadu). Promiješati i popiti. Može se piti u kontinuitetu, svakodnevno.

Magnezijev klorid:

Magnezijev klorid iz linije proizvoda Body farma dobiva se isparavanjem morske vode iz mrtvog mora, koje posjeduje najveću koncentraciju ovog za život ključnog minerala. Naime, nedostatak magnezija u organizmu jedan je od ključnih rizičnih faktora za razvoj brojnih oboljenja, a pri tom naše tijelo apsorbira tek jednu trećinu nužne količine magnezija iz hrane. Magnezij je izuzetno važan za organizam, jer utječe na aktivnost više od 300 enzima te je u skladu s tim uključen u gotovo sve procese u našem tijelu. Magnezij je ključan za smirenje nervoze, a pouspješuje i miran san. Koristi se pri tretiranju zdravstvenih problema kao što su depresija, astma, dijabetes, visoki tlak i migrena, a izuzetno doprinosi radu mišićnog sustava, uključujući srčani mišić. Upravo je Magnezijev klorid oblik magnezija iz kojeg ljudski organizam može apsorbirati veliku količinu magnezija, što nije slučaj s unosom magnezija iz hrane, gdje tijelo apsorbira svega jednu trećinu nužne doze magnezija.

magnezijev-klorid2

Glavne zdravstvene dobrobiti uzimanja Magnezijeva klorida: potiče zdravlje i vitalnost, usporava proces starenja stanica i suzbija infekcije u čovjekovu tijelu. Neophodan je za mnoge enzimske reakcije, posebno u vezi s proizvodnjom stanične energije, ključan za zdravlje mozga i živčanog sustava, a također i za zdrave zube i kosti.

Uputstvo za uporabu: Razmutiti sadržaj dvije priložene žličice praha u 1 dcl vode. Piti 1 – 2 x dnevno po 0,5 dcl otopine magnezij klorida, ovisno o starosti i fizičkom stanju u kojem se organizam nalazi.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI