www.flickr.com

BLAGODATI MASLINOVOG ULJA: Isprobajte nekoliko recepata koji kožu čine baršunastom!

Autor: M. B.

Vrijedi probati.

Već tisućama godina, drvo masline simbol je života. Stanovnici Mediteranskog bazena uvijek su koristili maslinovo ulje za hranjenje svoje kose i očuvanje gipke i mlade kože. Zapravo, došlo se do otkrića da listovi maslinovog stabla sadrže oleuropein, antibakterijski sastojak koji omogućuje da stablo živi vrlo dugo i da se bori protiv bakterija koje bi ga mogle napasti.

MASLINOVO ULJE KAO SREDSTVO NJEGE 

Za suhe, crvene i raspucane ruke

Zagrijte malo maslinovog ulja (ne nikako neka druga ulja, jer njihova su svojstva drugačija) u jednoj posudici, najbolje u mikrovalnoj pećnici .Pripazite da maslinovo ulje bude toplo, ali nikako vruće; u tako toplo ulje namačite ruke 15 do 20 minuta.

Za glatke ruke

Masaža maslinovim uljem, pomiješanim sa žličicom šećera učinit će vaše ruke savršeno glatkima! Isprobajte!

Za smežurane i hrapave




Narežite limun na dva dijela,nalite ulja na svaku od dvije polovice,stavite svoje laktove na limune i držite ih u tom položaju 10 minuta.

Za baršunasti dekolte – protiv sitnih bora

Ako se na vašim prsima naziru sitne bore, stavite obloge od maslinovog ulja i prekrite ih toplom frotirastom rukavicom za kupanje. Ostavite da ulje djeluje 5 do 10 minuta, a zatim isperite.




Za malo jači tretman, pomiješajte jedan žutanjak s maslinovim uljem i tome dodajte malo limunovog soka. Nanosite tu smjesu na poprsje laganim masažama, stavite pamučnu majicu i tako ostavite cijelu noć.

Maska za čišćenje lica

Pomiješajte ½ jušne žlice maslinovog ulja, ½ jušne žlice vode i 1 jušnu žlicu gline. Nanesite tu smjesu četkicom i opustite se. Kad osjetite da je maska suha, isperite je toplom vodom.

Autor:M. B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.