Robert Anic/PIXSELL

ALARMANTNO: U BIH cijepili djecu s tri puta više ŽIVE nego je dozvoljeno!

Autor: Dnevno.hr

Kako navode iz Udruženja, od 2002. godine, djeci su se za isti dan davala cjepiva od tri različita proizvođača, od kojih svako cjepivo sadrži 0.50 mikrograma žive

Djeca koja su cijepljena u Federaciji Bosne i Hercegovine (BiH) u proteklih 14 godina, primala su tri puta veću dozu žive od dozvoljene, tvrde iz Udruženja roditelja teško oboljele djece BiH.

Kako navode iz Udruženja, od 2002. godine, djeci su se za isti dan davala cjepiva od tri različita proizvođača, od kojih svako cjepivo sadrži 0.50 mikrograma žive, koja u većim količinama remeti funkcije nervnih stanica

Predviđena srednja dnevna doza žive, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), iznosi 0.50 mikrograma po jednom cjepivu. Tako je, kako tvrde iz Udruženja, prekoračena dozvoljena doza što je dovelo do neuroloških oštećenja kod određenog broja djece.

“Došlo je do oglušavanja na preporuku najvišeg medicinskog autoriteta u svijetu. Nikad nam neće biti jasno zbog čega je to tako, ali naša su djeca jedno vrijeme primala tri puta veću dozu žive od predviđene”, kaže Jagoda Savić, predsjednica Udruženja, a piše portal bljesak.info.

Uzrok teških neurodegenerativnih oboljenja kod djece može se utvrditi kroz dvije vrste pretraga. Imunoenzimskim testom (ELISA) utvrđuje se količina morbila virusa u krvi, dok se genotipizacijom, drugom vrstom pretrage, vrši izolacija tih virusa. Jagoda Savić tvrdi da su mikrobiolozi zadnjih 14 godina krili rezultate nalaza genotipizacije ne ostavivši tako uputu roditeljima o tome kako se može dokazati uzrok oboljenja, kako bi se stekla prava na zakonsku odštetu u takvim slučajevima.

“Godinama se govorilo da nije od cjepiva, a nikada se nije vršila laboratorijska analiza prisustva virusa da bi se ustanovilo jesu li oni uzrok ili ne. Radi zaštite programa cijepljenja govorilo se da nije, a ustvari se ta neistina vratila kao bumerang javnom zdravstvu”, navodi Savić.

Podaci Federalnog ministarstva rada i socijalne politike navode da u Federaciji ima oko 1.800 djece sa trajnim stopostotnim invaliditetom. Savić navodi da je vrlo moguće da je veliki postotak tih oboljenja uzrokovan cijepljenjem, ali da se iz statistike ne mogu dobiti precizni podaci.




“Moralo bi se ići od slučaja do slučaja, pa provjeravati dijagnoze i jesu li one ispravne kako bi se utvrdilo je li to dijete stradalo od cijepljenja”, napominje Savić i ističe da ako bi se cijepljenje trebala vršiti i u drugoj i trećoj godini života kako ne bi došlo do oboljenja.
U suradnji sa stranim stručnjacima BiH je napravila popis laboratorijskih pretraga kako bi se utvrdilo je liodređeno oboljenje nastalo lošim odgovorom organizma djeteta na cijepljenje ili greškom liječnika i farmaceutske industrije.

Iz Udruženja navode da je BiH jedina zemlja u regiji koja pokušava standardizirati istražne radnje u kaznenim postupcima u oštećenjima zdravlja djece nakon cijepljenja, prenosi portal Voanews.com.

>>>>Tisuće beba u BiH umrlo zbog cjepiva, a Hrvatska taji da ga ispituje na vlastitoj djeci!




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.