Sakrij oglas
 Veličina slova Dugo im je trebalo...

Najbolji lijek protiv raka: Marihuana uskoro u ljekarnama!

  • Autor: Z. K.
  • Datum: četvrtak, 14. studenog 2013. u 16:47
Provjereni lijek koji zaista liječi rak na bazi marihuane uskoro možemo očekivati u ljekarnama.

Poznati britanski znanstvenik Wai Liu, koji je ujedno i onkolog na londonskom medicinskom sveučilištu st. George, objavio je znanstveni rad u kojem je dokazao da kanabinoidi, kemijski derivati marihuane mogu ubiti stanice leukemije. On očekuje da će zdravstvena istraživanja krenuti vrlo uskoro.

Njegovo istraživanje, objavljeno u časopisu Anticancer Research, pokazuje da neki ne-psihoaktivni kanabinoidi rezultiraju drastičnim smanjenjem stanica raka i istovremeno suzbijaju stanični ciklus i razvijanje kancerogenih stanica na svim razinama. Istraživanje je testirano sa šest kanabinoida, zajedno i samostalno i to na stanicama leukemije. Autor istraživanja dr. Wai Liu rekao je da su kanabinoidi pokazali vrlo moćna antikancerogena svojstva i sposobnost pronalaska puta koji onemogućava rast karcinoma. "Postoji mnogo vrsta karcinoma koji bi trebali dobro reagirati na kanabis", rekao je Liu te dodao da, ako govorimo o lijekovima na čije razvijanje farmaceutske kompanije troše milijarde funti, kanabis radi identičnu stvar ili određeni dijelovi kanabisa. "Dobili ste nešto prirodno i jeftino a utjecaj je jednak još i bolji nego sintetički lijekovi koji koštaju milijarde", zaključio je Liu.

"Korištenjem ovih dijelova kanabisa u kombinaciji s drugim lijekovima mi možemo dobiti pojačan efekt što bi značilo da ćemo nakon što uradimo još neke studije s ovim lijekom na tržište izaći za nekih godinu dana." Iako smo do sada imali na desetke ovakvih istraživanja samo ime ovog cijenjenog znanstvenika može nam obećati da ćemo zaista legalno, uskoro moći kupiti najbolji lijek koji nam je priroda podarila za izliječenje ove zloćudne bolesti.


  • Autor: Z. K.
  • Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
  • Datum: četvrtak, 14. studenog 2013. u 16:47
 

      
Zadnje vijesti
Zdravlje POMOĆ IZ PRIRODE: Prestanite pušiti uz pomoć pet zdravih namirnica!

Želite li smanjiti ovu naviku i baciti cigarete zauvijek - imate sreće.

Zdravlje Volite mlijeko? Pogledajte što su otkrili švedski znanstvenici!

U istraživanju u Švedskoj sudjelovalo je 61 400 žena i tom u vremenu od 1987. do 1990. te 45 300 muškaraca, a u kasnijem 20-godišnjem razdoblju promatrano je njihovo zdravstveno stanje.

Zdravlje OSTANITE ZDRAVI: Ovo je 6 jednostavnih načina jačanja imuniteta!

Kako se najlakše obraniti od prehlade i gripe? Donosimo vam šest jednostavnih načina jačanja imuniteta koje svakako trebate isprobati.

Zdravlje Evo kako se boriti protiv prehlade!

U borbi protiv infekcije važna je visoka temperatura. Kako bi se sluznice održavale vlažnima tijekom bolesti preporuča se uzimanje puno tekućine.

Izdvojeno
Najčitanije