Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Na Bundeku od 28. svibnja započinje novi ‘Floraart’

Autor: Hina

Međunarodna vrtna izložba “Floraart” održat će se od 28. svibnja do 3. lipnja na zagrebačkom Bundeku, a ulaz za sve posjetitelje bit će besplatan.

Na 53. vrtnoj izložbi “Floraart” predstavit će se preko 220 izlagača na 300.000 četvornih metara s raznolikim sadržajem, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare na Bundeku.

Voditelj podružnice Zrinjevca i predsjednik izvršnog odbora izložbe Igor Toljan istaknuo je kako će, kao i svake godine, u sklopu izložbe biti posađeno preko 123 tisuća sadnica.

Dopredsjednik Izvršnog odbora “Floraarta” Darko Uidl rekao je da će posjetitelji na izložbi moći vidjeti brojna idejna rješenja uređenja vrtova i zelenih površina, nove tehnike aranžiranja cvijeća, novitete u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji. Moći će vidjeti i prezentacije raznih proizvođača biljnih materijala, a održat će se i tradicionalno natjecanje “Hrvatski kup florista”.

Bit će organiziran i izbor najljepših kućnih vrtova Grada Zagreba i Zagrebačke županije, kao i međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Za djecu je predviđena igraonica “Floragrad” u sklopu koje će biti organiziran bogat dječji program, čitanje priča, razne predstave i likovne radionice na temu cvijeća. Bit će održana i revija neudomljenih pasa iz skloništa za nezbrinute životinje Dumovac, kazao je Uidl.

Najavljena je i bogata ugostiteljska ponuda, bogat kulturno-umjetnički program, niz predavanja i radionica kao i prigodna prodaja cvijeća i sadnica na više od 70 prodajnih mjesta.




Organizatori posebno skreću pozornost na besplatni električni vlakić koji će za vrijeme trajanja izložbe besplatno voziti od istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma, na kojem će posjetitelji moći ostaviti svoje automobile.

Od Mažuranićevog trga do Bundeka vozit će besplatna autobusna linija.

“Floraart” je postao zaštitni znak Grada Zagreba, to je cvjetna rapsodija kakve nema nigdje u Europu, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji i pozvao građane da posjete vrtnu izložbu.




Bandić je iskoristio priliku i kako bi kritizirao osoblje koje radi na održavanju Bundeka zbog lokvi na stazama i nedovršene pozornice, ali je izbjegao odgovarati na pitanja o svojim putovanjima u Rim zbog čega je prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa.

U prijavi stoji da je u posljednjih pet godina čak 62 puta bio u Rimu, što je Grad demantirao tvrdeći da je bio 27 puta.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.