Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

SDP: ‘Zagrebom i Holdingom se loše upravlja pa su stvoreni gubici’

Autor: Hina

 Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom loše se upravlja pa su stvoreni gubici, a za to je odgovorna koalicijska vlast na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, ustvrdio je u srijedu SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Saša Molan na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine.

Molan je podsjetio da je prošla godina završena u minusu s manjkom od 385 milijuna kuna, a proračunski korisnici ostvarili su još 64 milijuna kuna manjka pa je ukupni manjak 449 milijuna kuna.

U prethodnim godinama također je ostvaren manjak od 193 milijuna kuna, koji je prenesen pa danas Zagreb ima proračunski manjak od 578 milijuna kuna, a zajedno s dugom proračunskih korisnika ukupno 600 milijuna kuna, ustvrdio je Molan.

Prihodi proračuna za 2017. manji su za više od 500 milijuna kuna od planiranog, a  prihodi od nefinancijske imovine za 54 milijuna kuna, što znači da su ukupni prihodi manji za gotovo 600 milijuna kuna od planiranih.

Već godinama upozoravamo da se prihodi nerealno planiraju i napuhuju zbog raznih dogovorno-koalicijskih programa i projekata. To pokazuje da je Zagreb u krizi upravljanja sustavom, te financijskim i drugim resursima, istaknuo je Molan.

Prijedlog smanjenja naknada gradskim zastupnicima je “prodavanje magle”

Upitan o Bandićevom prijedlogu smanjenja naknada gradskim zastupnicima, Molan je ocijenio kako je to demagoški potez gradonačelnika koji “prodaje maglu” umjesto da vodi računa o racionalizaciji i kontroli trošenja gradskih sredstava i realizaciji projekata.




SDP-ov zastupnik Matej Mišić osvrnuo se na uređenje Trga žrtava fašizma, najavivši da će Klub zastupnika SDP-a podržati prijedlog o hitnoj obustavi radova, na tragu zahtjeva Vijeća gradske četvrti Donji Grad.

Nisu zadovoljeni brojni formalni uvjeti za početak sanacije, odnosno devastacije trga. HDZ je promijenio mišljenje i neće glasovati za predloženi zaključak, pa je očito da se radi o interesno-trgovačkoj koaliciji koja uopće ne razmišlja o interesima građana Zagreba, rekao je Mišić.

Što se tiče preoblikovanja GNK-a Dinamo, ponovno se na dnevnom redu nalazi povučeni prijedlog bez valjanog obrazloženja i oporbenih amandmana. To je alibi zaključak kojim se ne žele zamjeriti Bandiću i čovjeku koji zapravo upravlja Dinamom Zdravku Mamiću, neovisno o prvostupanjskoj presudi osječkog Županijskog suda, tvrdi Mišić koji je najavio da će SDP biti suzdržan.




Oporbeni klubovi podnijeli su prijedlog zaključka kojim se protive preoblikovanju dok se ne provedu demokratski izbori u Dinamu i utvrdi objektivna vrijednost kluba te potencijalna šteta klubu i Gradu  zbog nezakonitih radnji, rekao je Mišić.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.