BANDIĆ SMJENJUJE UPRAVU HOLDINGA!

Autor: M. Berić

Sadašnjoj upravi izabranoj na javnom natječaju dok je Bandića mijenjala Sandra Švaljek, trebalo bi u slučaju otkaza isplatiti 2,7 milijuna kuna, što Bandić želi izbjeći.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu popodne svojim suradnicima najavio je da će smijeniti sadašnju Upravu Zagrebačkog holdinga na čelu s Dejanom Fičkom, nakon što su odbili promijeniti ugovore prema kojima u slučaju neopravdane, političke smjene imaju pravo na otpremnine u iznosu pola plaće za sve četiri godine, piše Večernji list.

Sadašnjoj upravi izabranoj na javnom natječaju dok je Bandića mijenjala Sandra Švaljek, trebalo bi u slučaju otkaza isplatiti 2,7 milijuna kuna, što Bandić želi izbjeći. Zagrebački gradonačelnik to želi izbjeći, te je apelirao na njih da se odreknu otpremnine. Nakon toga bi ih bez posljedica na budžet smijenio po kratkom postupku. Svoje pismeno očitovanje uprava je, kao svoj odgovor, poslala u srijedu u popodnevnim satima kada je isticao rok koji im je Bandić dao 22. svibnja.

Gradonačelniku pišu da nije najbolje proučio njihove ugovore koji nisu ništa bolji od onih koje su imali članovi bivše uprave na čelu sa Slobodanom Ljubičićem. Govore kako im je plaća manja i da su imenovani na četiri godine, dok su prijašnje uprave mogle ostati u Holdingu i ako odstupe, kao savjetnici ili pomoćnici uprave.

Autor:M. Berić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.