Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bandić ignoriran i treći put: Htio smanjiti plaće, no ponovno dobio odbijenicu

Autor: Hina

Prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o smanjenju plaća pročelnika gradskih ureda i posebnih savjetnika za sedam posto u četvrtak nije prošao na sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

Slično je bilo i sa prošla dva prijedloga kada je Bandić tražio da se plaće smanje 10 posto i 8,5 posto. Odlukom je bilo obuhvaćeno smanjenje koeficijenata za 25 pročelnika, 20 posebnih viših savjetnika gradonačelnika – specijaliste, sedam viših savjetnika gradonačelnika – specijaliste i četiri viša savjetnika predsjednika Gradske skupštine – specijaliste.

Gradonačelnik je u prvom prijedlogu odluke tražio smanjenje plaće od deset posto, a u drugom 8,5 posto.

U ime Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez Matej Mišić kazao je da se radi o silovanju procedure.

Ustvrdio je da smanjenje plaća pročelnicima i savjetnicima neće riješiti probleme u Zagrebu te je upitao, između ostalog, hoće li oni nakon toga efikasnije raditi svoj posao.

Poručio je i kako se ušteda od 1,3 milijuna kuna na godišnjoj razini, na proračun od 7 milijardi kuna mjeri u promilima.

“Ušteda koja bi se postigla je manja od štete koja bi nastala jer su odlučili ne ispuniti odredbe iz kolektivnog ugovora”, dodao je Mišić.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.