screenshot/YouTube

(VIDEO) Potresno i dirljivo: ‘Stepinac, progonitelji, istina i savjest’

Autor: dnevno.hr

Govoreći o Stepinčevoj duhovnoj veličini i praštanju, propovjednik je iznio i drugu stranu

Što je prava istina o blaženome Stepincu i zašto ga se ponovno gura na političku i ideološku scenu poslušajte u propovijedi koju je u povodu „Stepinčeva“ u Međugorju izgovorio fra Mario Knezović. U propovijedi se mogu čuti argumentirane tvrdnje o Stepinčevu životu i djelu.

Propovjednik je iznio jasnu razliku između Stepinca i tadašnjih vođa NDH. Ja nisam bio ustaša niti sam prisegnuo vjernost ustašama, govorio je Stepinac na suđenju što je istaknuo fra Mario. Poigravaju se našim osjećajima i govore kako će otvoriti arhive. Kako vjerovati da su u arhivima autentični dokumenti kad godinama pod ključem te arhive drže istomišljenici onih koji su Stepinca isto tako držali pod ključem? Govoreći o Stepinčevoj duhovnoj veličini i praštanju, propovjednik je iznio i drugu stranu istaknuvši da i danas ima onih koji telefonima pozivaju crkvene institucije i govore kako će svećenike ubijati i u jame bacati. Potresnu i dirljivu propovijed poslušajte u tonskome obliku u cijelosti:

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.