Instragram

Mlada pjevačica svojim postom pokrenula lavinu. Je li marihuana dar od Boga?

Autor: I.A.

Nekima odgovor neće biti po volji, ali neka vam bude na spasenje

Slobodna Dalmacija objavila je članak o nekoj mladoj pjevačici Petri Kovačević koja je, po njihovom pisanju “u posljednje vrijeme sveprisutna”, a za koju zaista do sada nismo čuli, žao nam je zbog toga, možda je zaista talentirana i vrijedna slušanja. No, ne pišemo o ovom članku kojeg su prenijeli i brojni drugi mediji zbog toga, već zbog onog čime ova mlada pjevačica u usponu želi privući pažnju javnosti, medija, koga li već. Da ne zaključujemo prerano, možda nije ni imala takvu namjeru, možda je zaista samo htjela reći svoje mišljenje za one svoje “pratitelje” na društvenim mrežama, ali evo ono se proširilo i u medije, krenule su rasprave, pa imamo potrebu i mi reagirati na njega.

O čemu se radi?

Naime, na svom Instagramu Petra Kovačević objavila je kako smatra da je marihuana prirodni lijek, dar od Boga.

“Mislim da ljude treba obrazovati o činjenici da marihuana nije droga. Marihuana je biljka i cvijet. Bog ju je postavio tu. Ako ju je On postavio da raste, što daje vladi pravo da kaže da je Bog u krivu? Ona raste prirodno na našoj planeti. Zar nije ideja o stavljanju prirode van zakona malo… neprirodna?”, napisala je Petra.




Njezin post izazvao je lavinu reakcija. Neki su za, neki su protiv. Neki su iskoristili Petrinu objavu  kako bi napali kršćane, vjeru, Boga… Neki su se potrudili objasniti kako se zlorabi taj dar od Boga. Nekima je dobrodošao Petrin post da opravda njihova uživanja… i slično.

Mi ćemo vas podsjetiti što je nedavno don Damir Stojić pisao o ovoj temi: je li marihuana grijeh?

“O pitanju grešnosti pušenje marihuane, tj. korištenje droge, katekizam je vrlo jasan:
2291 Upotreba droge uzrokuje goleme štete ljudskom zdravlju i životu. Osim kad je riječ o strogo propisanom liječenju, to predstavlja teški grijeh. Tajna proizvodnja i preprodaja droge sablažnjiva su djela; to je izravna suradnja u zlu jer potiče na ponašanje teško protivno ćudorednom zakonu. Istina je da je to samo biljka, ali pitanje je li Bog naumio da se ta biljka puši, jer posljedica pušenje je nagla promjena svijesti u neprirodno stanje.”




Dakle, jednostavno je. Marihuana može biti lijek iz Božje ljekarne, međutim kao i svaki drugi lijek trebali bi ga koristiti bolesni, a ne zdravi ljudi, jer nije isto liječiti rak marihuanom i pušiti je samo kako bi promijenio stanje svijesti!

 

Autor:I.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.