Koliko je imao godina kad je umro najdugovječniji čovjek koji je živio na zemlji? 969 godine! WOOW!

Autor: Dražen Bušić

E, sad znate, iako predosjećam da su se neki na to slatko nasmijali.

Ipak, nemojte se smijati niti autora ovoga ‘neznanstvenog’ članka strpati među redikule već radije otvorite samnom Bibliju, stranicu 4 (ako je izdavač KS), ili jednostavno pronađite Post 5,20 gdje piše:

‘ Jered poživje u svemu devet stotina šezdeset i dvije godine. Potom umrije.’

Dakle, najdugovječniji čovjek koji je živio na zemlji nije bio Adam kako se uobičajemo misli. Adam je spomenutom Jeredu bio prapradjed (čukundjed). Ali dva koljena dalje spominje se Metušalah (Metuzalem) koji je živio još duže: 969 godina! (Vidi: Post 5,17)

Dakle, ako se generalno vjeruje da je Mojsije autor prvih pet knjiga Biblije, okrivimo njega za pretjerivanje. Ili pak povjerujmo da je bilo upravo tako, da je vijek ljudskog života bio upravo toliki iz jednostavnog razloga – trebalo je napučiti zemlju, a ne da je sve to tek puka simbolika!

Nakon potopa, Bog je smanjio ljudski vijek na 120 godina, što je opet jako puno jer mnogi od nas ne dožive niti približno toliko. A zašto? Uglavnom jer ne živimo zdravo; ne krećemo se i ne jedemo što bi trebali. Zato ne optužujmo Boga ako se prerano razbolimo i prerano odemo odavde nedovršenih poslova. I ne umanjujmo Božju milost po kojoj je Bog želio prije svega da uopće niti ne umremo. To je bila Božja volja za nas, da živimo besmrtno i jednom se preselimo u vječnost uzdignuti kao Henok, Ilija i Isus:

 ‘Jer je Bog stvorio čovjeka za neraspadljivost
i učinio ga na sliku svoje besmrtnosti.
A đavlovom je zavišću došla smrt u svijet…’
 (Mudr 2,23-24)




Autor:Dražen Bušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.