Nikola Cutuk/PIXSELL
Nikola Cutuk/PIXSELL

KOJA LAŽ! ‘Vjera u Boga i seljačka sloga’ – kaže Beljak pa koalira s SDP-om!

Autor: Z. K.

Marijani Petir želimo sreću s evangelizacijom kolega u stranci!

Hrvatska seljačka stranka u kojoj djeluje i istaknuta kršćanka, Marijana Petir, koja u Europkom parlamentu gotovo jedina svim svojim srcem brani Hrvatsku i njezine kršćanske vrijednosti žustro se protivila koaliranju svoje stranke s SDP-om, glavnim promotorom antikršćanskog liberalizma u Hrvatskoj. Iako je bila glasan protivnik na jučerašnjoj sjednici ova stranka glasovanjem je odlučila ne poslušati Marijanu Petir te stupiti u koaliciju s SDP-om. Najzanimljivije od svega je to što je Krešimir Beljak predsjednik te stranke izjavio kako HSS unatoč koaliciji ostaje pri svom sloganu koji glasi – Vjera u Boga i seljačka sloga. Seljačka sloga još nekako, ali kako će im proći vjera u Boga pored Milanovića koji se svoje napore ulaže u rastakanje kršćanskog društva, a i sam je ateist koji svjetonazorski gazi sve što je tradicionalno i kršćansko? Možda zato što Beljak iako spominje Boga, ne zna o čemu priča pa je tako kao vjernik ipak bliži Milanovićevom svjetonazoru nego kršćanima koje očito jedina zastupa njegova kolegica iz stranke?

“Mi smo demokršćanska stranka, stranka centra i ne može nam biti svejedno hoće li netko mijenjati regulativu i tako rastakati vrijednosti koje hrvatski narod živi, pritom ne poštujući volju tog istog naroda. SDP je ne želeći primijeniti odluku naroda na referendumu, mijenjao Zakon o referendumu. To je presedan nikad viđen u novijoj europskoj politici i klasičan udar na demokratski poredak”, rekla je Petir medijima i dodala da joj je ova koalicija posve neprihvatljiva zbog različitih sustava vrijednosti.

Taj svjetonazorski raskol u HSS-u izašao je na vidjelo i za vrijeme Hoda za život kada je Beljak potpuno neočekivano izjavio da se Hrvatska vraća unatrag kada maršira za život i kada mu se  Marijana Petir oštro i javno kao svom kolegi suprotstavila kao kršćanka rekavši sljedeće – “Pravo na život temeljno je ljudsko pravo. Sretna sam što mi je moja majka podarila život, a ono što želim za sebe, želim i drugima! Uvijek biraj život jer život nema cijenu!”

Čini se da Marijana Petir nije sretna zbog koalicije s ‘nevjerničkim’ SDP-om ali od HSS-a ne odustaje, pa joj tako ostaje do samog kraja širiti svijetlo usred velike tame u kojoj se našla, kako ona tako i njezini kolege u stranci! Marijani Petir želimo svu sreću u evangelizaciji svoje stranke koja je ovom koalicijom zapravo Boga izdala, što je dodtatni izazov Marijani Petir u njenoj borbi za istinu!

Pročitajte odličan intervju s Marijanom Petir:

>>>‘Ponosna sam na hrvatski narod i na njegovu odanost Bogu! Ako smo zbog toga nekome trn u oku, neka!

Autor: Z. K.

ZADNJE VIJESTI