Jim Caviezel: ‘Film Mel Gibsona – Uskrsnuće, bit će najveći film u povijesti’

Autor: Vjera

Cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje nastavak Pasije u filmu Uskrsnuće u kojem će Caviezel opet glumiti Isusa

Mel Gibson je 2006. godine najavio da će početi raditi na nastavku njegovog iznimno popularnog filma „Pasija“, a koji će nositi prikladan naslov: „Pasija: Uskrsnuće“.
Te su vijesti prilično odjeknule u kršćanskoj zajednici budući da je „Pasija“ imala tako velik utjecaj na ovaj sekularni svijet.

 

Film iz 2004. godine koji je režirao i čiji scenarij je napisao Mel Gibson bio je „veliko postignuće u svijetu vjerskih filmova“, te je zaradio preko 611 milijuna dolara uz budžet od samo 30 milijuna.

Sada je Jim Caviezel progovorio o dugo očekivanom nastavku u kojem će on ponovno glumiti Isusa. Glumac je ograničen u količini informacija koje smije podijeliti; no ono što njegovim izjavama nedostaje u području specifičnosti i detalja, nadoknađeno je njihovom odvažnošću.

„Neću vam reći kako će se odvijati radnja“, rekao je Caviezel, „No ovo ću reći; film koji će Mel napraviti bit će najveći film u povijesti. Toliko je dobar.“

„Postoje mnoge stvari koje ne mogu reći, a koje će šokirati publiku“, dodao je, „Uistinu je poseban. Pratite nas i dalje.“

Budući da je prvi film zaradio više (370,8 milijuna dolara) od bilo kojeg filma ikada objavljenog u Sjevernoj Americi, a koji nije namijenjen za osobe mlađe od 17 godina, čini se da Caviezelova prognoza nosi određenu težinu.




Ovaj je 49-godišnjak oduševljen idejom da će ponovno raditi uz Mela Gibsona te je zahvalan za priliku da prenese Kristovo svijetlo svijetu preko malih i velikih ekrana. Iako priznaje da je uloga Isusa najteža uloga koju je ikada imao, Caviezel izjavljuje da je ideja o stvaranju nastavka filma obnovila njegov osjećaj svrhe.

„Ako je Pasija inspirirala tako mnogo ljudi da čine dobro, zašto ne bismo pokušali ponovno?“, rekao je Caviezel, „Osjećam da moj život ponovno ima svrhu“.

Osim nekoliko općenitih izjava, Gibson je ostao prilično šutljiv o svom nadolazećem filmu.




„Uskrsnuće. Velika tema. O moj Bože“, rekao je za USA Today prije dvije godine. „Nastojimo ovo izvesti na način da će biti vizualno primamljivo i prosvjetljujuće kako bi sve zasjalo novim svjetlom, a bez da stvorimo nešto čudno.“

Caviezel je rekao da je Gibson „prokužio“ tu priču i da je uvjeren da će se razviti, u određeno vrijeme, u najveći film u povijesti – no nije otkrio vremenski okvir snimanja.

„Hrabro srce – trebalo je dugo vremena da Mel uspije sve posložiti“, rekao je Caviezel, „Ista je stvar bila i s Pasijom. Isto je i ovim. No napokon je uspio. Tako da i to dolazi.“

novizivot.net

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.