papa1

ČAK I KATOLIČKI MEDIJI KRIVO PRENOSE PAPINE RIJEČI: Trebaju li se kršćani ispričati homoseksualcima?

Autor: Z. K.

Evo što su vam novinari svijeta prešutjeli i premazali duginim bojama!

Trebaju li se kršćani ispričavati homoseksualcima? Netom nakon krvoprolića u homo­baru u Orlandu i nakon pompoznog Brexita još jedna skandalozna vijest pojavila se na naslovnicama stranih medija, među njima i na katoličkim. “Crkva se treba ispričati homosekualcima” ­ navodne su riječi pape Franje koje je izgovorio u avionu na povratku iz Armenije. No, je li to baš tako? Povod za razgovor na tu temu bilo je pitanje novinarke CNS ­a,novinske agencije Američke biskupske konferencije, što papa misli o homosekualizmu. Papa se nije dao zavesti nego je odgovorio da je stav Crkve prema tom pitanju obznanjen u Katekizmu katoličke crkve gdje osim toga stoji, dodao je, da homoseksualcima treba duhovna pomoć (kao uostalom i svim griješnicima op.autora). Nakon tog pitanja novinarka je željela znati papino mišljenje o još jednom u nizu bisera njemačkog kardinala Reinharda Marxa koji je izjavio da bi se “Crkva trebala ispričati homo­zajednici”. Papa se nije suprotstavio kardinalovu mišljenju ali je pojam isprike precizirao: ‘Crkva je sveta, a kršćani su griješnici. ‘ Prema tome, svaki je grijeh osoban i ako se tko treba ispričati to u kršćani koji su se ogriješili, ali ne Crkva. Svojim odgovorom papa je na neki način podučio utjecajnog predsjedavatelja Njemačke biskupske konferencije o pojmu Crkve.

Ali, na to papino pojašnjenje Marxovih riječi mediji se nisu obazirali. Začas su sve novine, a među njima i austrijska katolička novinska agencija Kathpress, osvanule s naslovom o kolektivnoj krivnji naše svete Katoličke Crkve i ne bi čudilo da se poslije ovakvih natpisa, i to u trenutku kad je “gey zajednica” uzdrmana brutalnim napadom, pa bilo to i od “vojnika Kalifata”, sav bijes i mržnja izlije po kršćanima optužujući ih za neki imaginarni gey­ holokaust. Mnogi mediji to podgrijavaju pa tako i novinarka koja je prva intervjuirala papu u avionu, napisavši to u svom članku iako je, kao novinarka, trebala znati da je američka vlada manipulirala izjavom muslimanskog atentatora želeći na svaki način zatajiti vezu počinitelja sa Islamom: “Nakon atentata mnogi su bili uvjereni da je za Orlando kriva mržnja kršćana prema homoseksualcima.” I to napiše novinarka katoličkog informativnog glasila ­ ponesena sveopćom soroševskom higijenom našeg mentalnog sklopa!

Naravno, tajming je važan u svemu. Još se nije slegla prašina oko ubojstva NO BORDER ­ aktivistice i engleske političarke Jo Cox . U glavama je ostalo ono ­ ubili je konzervativci, zatucani, koji ne vole strance, koji mrze promjene, kršćani naravno, a tko drugi. Iako je istina posve drukčija, ali postepeno globalno pranje mozga počinje davati rezultate ­ jer, psihuška je tako jednostavna: ‘Tko je protiv migranata, taj je i protiv geyeva, tko mrzi taj i ubija i tako redom.’ Sve su to “ranjive skupine” a ima ih mnogo. No, začudo, među njima nema abortirane djece i djece vrtičke dobi nad kojima se vrši nasilje pederastijom i pornografijom po edukativno ­ znanstvenoj osnovi.

Jednostavno je u pravo vrijeme smjestiti prava pitanja istaknutom čovjeku, kao što je papa, i već ste ga na neki način povezali sa sudbinom ubojice, žrtve, dakle, preko njega je i cijela Crkva postala upletena u odvratno ubojstvo koje se dogodilo daleko od njega i svih nas, al tako blizu da teška krivnja kao malj preko novinarskog žutila pada na svakog od nas. Svrha opasnih igrača iz sjene je postignuta ­ Umjesto “vojnika Kalifata” u prvi plan je izbačen papa, Katolička Crkva i već svima “dosadni pederluk”. Ono najvažnije što je papa tad jasno i glasno rekao povodom Brexita rijetki su čuli i namjerno je premazano duginim bojama, a to je da se EU treba promijeniti i da države trebaju dobiti više neovisnosti i slobode. Papa je tim rekao sve: U EU se momentalno živi u zemljama ograničene suverenosti, tj. gospodari i jamci naših sloboda i blagostanja nisu u rukama naših državotvornih tijela već u rukama birokratsko ­ posesivne, tehnicizirane nad – vlade. Izlaz je u slobodi i neovisnosti, da. Bravo papa! Čini se da je naš papa ipak bolji političar nego teolog.

Autor: Z. K.

ZADNJE VIJESTI