Boris Scitar/Vecernji list

UDBA NA OLTARU OD BOGA TRAŽI OPROST: Josip Perković vratio se Bogu?!

Autor: Z. K.

Ne znamo je li ovo spin koji treba izazvati sažaljenje ili pak jednostavna istina, u svakom slučaju, Bogu ništa nije nemoguće!

Mnogi kršćani koji sebe smatraju ‘ispravnim’ vjernicima vrlo često će teško povjerovati da netko tko je bio u mraku može ponovno ugledati Isusovo svijetlo. To smo vidjeli i na primjeru Simone ex Gotovac koja je iz velike tame podignuta, mnogima na svjedočanstvo, a potom grubo napadnuta i ismijavana kao ‘lažna’ od strane mnogih koji ne vjeruju. Ali, naš Bog je Bog čudesa i mi ne možemo znati koliko je ubojica spašeno, koliko je monstruoznih grešnika podignuto iz blata! A da se upravo na ‘velikim grešnicima’ događaju slavna čudesa svjedoči i život jednog od najvećih kršćanskih svetaca – svetog Pavla. Naime, tko bi rekao da jedan takav ‘ubojica’, progonitelj kršćana, mrzitelj Isusa može preko noći postati najvjerniji Isusov namjesnik na zemlji, prorok nad prorocima! Tko je uopće ikad mogao reći da bi okorijeli Židov Savao koji je bio prisutan pri ubojstvu sv. Stjepana na putu u Damask kamo je krenuo uhititi grupu kršćana,  mogao doživjeti viđenje, pri kojemu je oslijepio je od jakog nebeskog svijetla i čuo Isusove riječi : ”Savle, zašto me progoniš? ” Nitko, osim Svevišnjeg koji ga je zacrtao u Knjizi života, puno prije nego li to naše ljudsko shvaćanje može razumjeti. Savao je tako postao Pavao i jedan od najvećih svetaca naše povijesti!

Josip Perković – hrvatski Pavao?

Mi ne znamo je li ovo samo spin Perkovićeva odvjetnika Nobila, ili jednostavna istina. Ali vrlo je moguće da se Josip Perković, okorijeli udbaš vraća Bogu! Naime, on je baš kao i Savao progonio hrvatske emigrante, kršćane i svećenike… – Isusa.  Nalagao je njihova ubojstva. A sada, u tmini Munchenskog zatvora navodno vapi Boga za oprost, sudjeluje u svetim Misama, te ide na duhovne obnove i razgovara sa svećenikom, kako piše Jutarnji.

– Da, dopušteno mu je da ide u crkvu u krugu zatvora. To je njegova osobna stvar. Ja sam ateist i ne želim se u to miješati. Ne znam koliko je gospodin Perković prakticirao vjeru i je li bio vjernik – rekao je Nobilo i dodao da samo iz napisa u tisku zna da je Preković u školskim danima bio ministrant u crkvi.

Perkoviću je naime dopušteno ići na svetu misu, ali i na susret sa svećenikom i to bez zatvorskog nadzora. Također, Perković  preko svojih odvjetnika zatražio i dobio dopuštenje za primanje biblijskih tekstova na hrvatskom jeziku, kao i crkvenog poput Glasa Koncila, kojeg Perković prima u svoju čeliju.

Naime, zbog ovih navoda mnogi se pitaju je li moguće da se Perković pod stare dane u samoći zatvorsske čelije u kojoj nemože pobjeći od samoga sebe vratio vjeri u Boga? Je li moguće da se pokajao i zatražio oprost od Svevišnjeg? Nama možda nije moguće shvatiti Božji plan ali Njemu je to itekako moguće! A ako na njemu zaista radi Bog i djeluje, ne brinite to će se itekako vidjeti na nadolazećem suđenju! Jer kad si s Bogom, tada obrana od svijeta više ne postoji! Samo priznanje i vjera!

Bilo kako bilo, bilo bi prekrasno čudo da je Josip Perković osvijestio svoju tamu i prigrlio oprost koji mu može dati samo Isus, Bog koji Ga ljubi bez obzira na dug život u vlastitoj propasti!




 

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.