ZNANOST NIJEMA: Čudesna slika uklesana u stijenu pojavila se nakon što je djevojčicu Gospa podignula iz mrtvih!

Autor: Z. K.

Veliko svetište u Kolumbiji s vidiljivim znakom Neba na zemlji toliko je poznato da o njemu gotovo nitko ništa ne zna!

Jedno od najvećih marijanskih svetišta na svijetu je i ono Gospe od zdravlja koja se ukazala u malenom selu Las Lajas u Kolumbiji i ostavila vidljivi znak Neba cijelom svijetu. Naime, riječ je o čudu na koje je znanost i danas potpuno nijema. Iako ovo svetište ima veliko značenje za Kolumbiju, i Južnu Ameriku, nekako Europljani o ovom ukazanju znaju malo ili gotovo ništa. Naime, od takozvanih 7 čuda Kolumbije, ovo čudo zauzima 1. mjesto. Na mjestu svetišta je između ostalog i vrlo impresivna katedrala na rubu provalije i koja spaja putove dvije obale rijeke Guaitara, a koja jednostavno očarava svojim  čudesnim izgledom. No pravo čudo na kojem je izniknila ova katedrala zapravo je impresivan događaj 1754. godine, koji i danas dovodi na milijune hodočasnika u ovo mjesto.

Znanstvenici: slika Gospe od Guadalupe nije naslikana ljudskom rukom!

Nesvakidašnji događaj dogodio se pokrštenoj Indijanki Mariji 19. rujna 1754. godine sa gluhonijemom kćeri Rossom. Na putu do sela Ipias, uhvati ih nevrijeme i sklanjaju se u obližnju špilju, koja je bila na glasu, da u špilji ima duhova. Indijanka Marija sklonila se na samom ulazu od kiše, dok je mala Rossa igrajući, ušla dublje u špilju. Odjednom veseli vrisak i gluhonijema Rossa dolazi mami i po prvi puta u životu čudesno progovori: “Mama dođi vidjeti lijepu Gospođu sa djetetom, eno tamo stoji i smješka se.”

Indijanka Marija prestrašena, više od riječi, nego o vjerovanju u priče o duhovima, zgrabi Rossu i još po kiši dođu kući.

Vijest se brzo proširila i sada zdrava Rossa koja čuje i priča, pričala je o lijepoj Gospođi svima. Ljudi su odmah pozvali svećenika i krenuli u špilju u potragu za ženom. Ne nalaze ništa i događaj je čini se, pao je kratko u zaborav. No, ne za dugo. Jer ubrzo, mala Rossa teško oboli i naglo  umre. Očajna majka unatoč svim odgovaranjima, uzme mrtvo tijelo malene  Rosse i nosi ga u špilju.

Položila je mrtvo tijelo Rosse na tlo i kako je znala molila je, ne znajući da je od umora malo zadrijemala. Odjednom se trgnula, probudila i vidjela kako Rossa živo i veselo skakuće i igra se s malim nepoznatim djetetom.




Presretna, dolazi kući sa zdravom i živom Rossom. Sad nije više bilo sumnje i drugi dan sa svećenikom dolaze u špilju i padnu na koljena od čuda. Na stijeni nađu prekrasnu sliku Majke Božje s Isusom, a s lijeve i desne lik Sv. Dominika i Sv. Franje.

Odmah se moglo utvrditi da sliku nije crtala ljudska ruka jer slika kao da je bila u tri dimenzije tj. kao uklesana. Daljnja ispitivanja geologa utvrdila su da na ovoj slici nema boje ni ničega što bi ukazivalo na to da je slika naslikana. Nema boje, nema nikavog pigmeta.  Znanstvenici ne znaju niti dan danas kako je ‘stvorena’.  Ubrzo su se pojavila svjedočanstva o čudesnim  ozdravljenja što je privuklo pažnju Katoličke crkve koja 1951. godine priznaje ukazanje i i pobožnost Gospi od zdravlja. Tako je ovo mjesto postalo jedno od najvećih svetišta,  ne samo Kolumbije nego i cijele Južne Amerike.Ono što je za nas Europljane Lourdes , to je za Južnu Ameriku Las Lajas.

Evo čudotvorne slike za koju znanost nema odgovora, ali vjera ima:




marijaaa

Pogledajte i zanimljivi dokumentarac o svetištu Gospe od zdravlja:

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.