sin

SIN VOĐE TERORISTIČKE ORGANIZACIJE PORUČIO MUSLIMANIMA: ‘Islam je droga, Isus je lijek!’

Autor: Vjera

Izjavio je kako je svaki musliman koji vjeruje da je ono što piše u Kuranu došlo od Boga “bolestan i da mu treba pomoć”.

Youssef Mosab Hasan, bivši lider Islamske omladine Palestine i sin šeika Hasana Jusefa, jednog od osnivača Hamasa, radikalne islamističke terorističke organizacije, prešao je u kršćanstvo!

I ne samo da se obratio, već je dao intervju u kojem je oštro progovorio protiv islama, osudivši ga da je nasilna religija!

Na konstataciju novinara da će takvom izjavom vrlo razbjesniti milijune muslimana diljem svijeta, odgovorio je da ne želi uvrijediti muslimane, jer su oni i njegova obitelj.

– Neki će se uvrijediti, ali siguran sam da će se neki probuditi – rekao je.

A na opasku novinara kako će ga “neki ljudi pokušati ubiti”, odgovorio je:

– Hoće. Ubit će moje tijelo, ali što je s mojom dušom i mojim idejama, mojim vjerovanjima koje dijelim sa svima? Hoće li moći to ubiti? Ne vjerujem.

Izjavio je kako je svaki musliman koji vjeruje da je ono što piše u Kuranu došlo od Boga “bolestan i da mu treba pomoć”.

– Vjerujem da islam već propada. Izvana izgleda kao da raste, ali iznutra propada. On ne pomaže ljudima. Za 10 godina ga neće biti – zaključio je Mosab Hasan.

Progovorio je i o Hamasu, rekavši da u toj organizaciji svatko u svakoga sumnja.

– Hamas počinje sumnjati u sve. U same sebe, svoje žene, u svoju djecu, sve. Oni muče i ubijaju vlastite ljude. zabadaju im igle pod nokte – rekao je, optuživši vođe Hamasa kao najodgovornije za mučenje vlastitih ljudi.

Tvrdi da islam najviše od svih religija proturječi samom sebi, a da religiozni i drugi lideri koriste određene dijelove Kurana, kako im odgovara u određenom političkom trenutku.

– Zavolio sam Isusa jer je rekao: “Ljubite neprijatelje svoje”. To je nešto što me je dirnulo i promijenilo mi život zauvijek. To mi je bilo kao lijek. Kuran je bio kao droga – kazao je Mosab Hasan.

Kad je objavio knjigu “Sin Hamasa”, njegov otac, šeik Jusef Hasan ga se javno odrekao.

– Zamolit ću vas da se molite za moju obitelj. Ja znam njihova srca, oni su dobri ljudi. Ali, nažalost, njihov bog ne posjeduje ni minimum humanosti, on želi biti zvijer.

Naš problem je u njihovom bogu, u njihovoj ideologiji. Treba napraviti razliku između muslimana i islama. Muslimani su divni ljudi. Problem je u islamskom bogu. Ovo govorim kao autoritet koji točno zna što je islam. Moje mišljenje je da je to najveća laž u povijesti – kazao je Mosab Hasan.

Navodi da je najveći problem što četvrtina stanovništva misli da je to religija od Boga.

– Problem nisu muslimani. Oni su veliki i divni ljudi. Oni su moj narod i ja razumijem njihovu tugu, poznajem njihovu patnju i njihova srca. Kad odete bilo gdje na Bliski Istok, kod muslimana, vidjet ćete njihovu strast, njihovu gostoljubivost i bit ćete zbunjeni. Oni su bolji od mnogih kršćana. Ali ne uspoređujmo ljude nego ideologije. Otvorite Kuran, sura 9, stih 5 i vidjet ćete što bog Kurana traži od svih nas da učinimo prema svakome. Nisu muslimani krivi što su rođeni u takvoj kulturi, ali oni trebaju priznati činjenice – rekao je Mosab Hasan i dodao:

– Izgledam kao izdajica zato što dajem mom narodu ono što im treba, a ne ono što žele.

Izvor: novizivot.net

Autor: Vjera

ZADNJE VIJESTI