Screenshot Youtube

RADIKALAN KORAK U SLIJEĐENJU KRISTA: Majka Edite Majić otkrila kamo odlazi nakon zatvorenog samostana

Autor: dnevno.hr

Bog nije odustao od namjere da ga Edita slijedi, rekla je majka

Nekadašnja kazališna i filmska glumica, Edita Majić, prekinula je karijeru i ušla u zatvoreni samostan bosonogih karmelićanki. Bivša glumica jedna je od onih časnih sestara koje ne izlaze iz samostana, nemaju grijanje u sobama ni toplu vodu, spavaju u ćelijama, a život su posvetile siromaštvu i molitvi.

Njezina odluka šokirala je javnost još 2004. godine, a sada je odlučila još radikalnije služiti Bogu. Naime, Edita je odlučila živjeti u samoći na pustom i nenaseljenom mjestu. Njezina majka Jadranka za Bitno.net potvrdila je da njezina kći već tri mjeseca živi kao pustinjakinja.

“Već dugi niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan samostana na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći”, rekla je Jadranka Kanajet.

“Bog nije odustao od namjere da ga Edita slijedi. I zbilo se prije tri mjeseca. Edita je pristala na suradnju s Gospodinom. Odlučila je postati Njegovom pustinjakinjom”, dodala je njezina majka za bitno.net.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.