ISUS I TEBE VOLI! Padre Pio vratio masona Katoličkoj Crkvi!

Autor: Z. K.

Najdraži Padre Pio pružao je ruku i onima koji su mrzili Crkvu! Ljubio je čak i one koji ga nisu voljeli i upravo na taj način vraćao je ljude Isusovoj crkvi. Tako je bilo i s ovim masonom koji je kod Piao došao u mržnji, a otišao kao novi čovjek, spreman izgubiti sve za Isusa!

Dr. G. Festa često je  poticao svog rođaka da napusti masonstvo i da se vrati Crkvi, ali bez uspjeha. Kad je upoznao oca Pia, govorio je Padre Piu da njegov bratić Cesare zaglavio duboko u masoneriji. Jednog dana, iz znatiželje, Cesare je otišao Genou i zajedno su otputovali sve do juga do San Giovanni Rotonda.

“Što, ćete ovdje? Vi, koji ste u zidarima? “Uzviknuo je Padre Pio čim je ugledao pridošlicu.

“Da, oče”, rekao je Cesare.

“A što je tvoja namjera kao slobodnog zidara?”

“Borim se  protiv Crkve s političkog stajališta”, rekao je Cesar.

Padre Pio se nasmiješio, uzeo njegovu ruku i iz krajnje dobrote počeo mu je pričati priču o izgubljenom sinu. Istog dana Cesare je pao dolje na koljena pred oca Pia i napravio svoju ispovijed, prvu u dvadeset i pet godina. Sljedećeg jutra dobio je i pričest.

Cesar je nekoliko dana ostao s Padre Piom kako bi ojačao svoju dušu na ono što je slijedilo. Trebalo je čvrsto i službeno raskinuti sve veze s masonerijom. Padre Pio ga je savjetovao da pričeka prije nego najavio službeni raskid s masonima. Nakon nekog vremena talijanska skupina kršćana organizirala je putovanje u Lurd pod vodstvom nadbiskupa Achillea Rattia Milana (kasnije papa Pio XI). Cesar je tom prilikom odlučio ponuditi svoje usluge kao hodočasnik ali i kao poslužitelj. Taj njegov postupak ubrzo je postao javan a mediji su zabrujali diljem Italije s naslovima: ‘Slobodni zidar u Lourdesu’.




Masonerija je odmah tražila očitovanje od Cesara jer je masonerija zabranjivala druženje s Crkvom protiv koje se otvoreno bore. Njegov odgovor bio je kratak i jasan: ”U Lourdesu sam svjedočio čudesima ozdravljenja i moći vjere!’

Međutim, prava oluja za Cesara tek je uslijedila. On je morao doći pred svoju ložu i javno prekinuti sve veze s njima. Bio je u strahu, bojao se da neće uspjeti. Međutim, u tom trenutku stiglo mu je pismo od Padre Pia u kojemu je pisalo: ”Nikada se nemoj stidjeti Krista i njegova učenja! Došlo je vrijeme da se boriš otvoreno! Neka ti Duh sveti da svu potrebnu snagu i blagoslov za ovo što ćeš učiniti.”

Ove riječi pristigle su u kritičnom trenutku za Cesara, dale su mu potrebnu snagu. On je otišao na sastanak svoje lože i tamo s velikim žarom otvoreno svjedočio o Kristu, Spasitelju svijeta, o njegovu nauku o svojoj Crkvi ali i sreći koju je osjetio jer se vratio njoj. Cijela Italija je brujala o obraćenom masonu koji je upoznao Isusa. Čini se da je Padre Pio sve predvidio pa tako i medijsku paljbu kada je Cesaru rekao da pričeka pravi trenutak za borbu. Tada je predao i službenu ostavku masonima i prekinuo sve veze s ovom sektom.




Sve ovo dogodilo se tijekom studenog, 1921. godine. Naredne godine na Božić Cesar kao bivši mason viđen je u franjevačkom habitu za vrijeme povorke u crkvi Ara Coeli, s upaljenom svijećom u ruci, čime je posvjedočio svu veličinu Božje slave a svjedoči i danas te služi kao poticaj mnogim masonima koji ni ne znajući odlaze od Istine u Kristu, Kristu koji ih bezuvjetno ljubi kao i svakog drugog izgubljenog sina!

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.