INTERVJU SANJE OREŠKOVIĆ OBILAZI SVIJET ‘Bila sam u depresiji sve dok nisam Isusa Krista zatražila pomoć!’

Autor: Z. K.

Podigla sam ruke prema nebu, i poput djeteta i rekla sam Bogu: Molim te Bože, ako postojiš, pomozi mi da mogu pomoći drugima'. I dogodilo se čudo.

Sanja Oreškopvić, supruga bivšeg premijera Tihomira Oreškovića još kao supruga premijera isticala se svojom odvažnošću u vjeri. Što je u Hrvatskoj mnogima i zasmetalo. Sada je razgovarala je s novinarima američkog portala Life Site News gdje je posvjedočila svoju vjeru u Isusa Krista.

Kako prenosi portal, riječ o svjedočanstvu žene koja je imala baš sve. Ljepotu, novac, društvene veze, uspješnog muža i divnu djecu. Iz hladne Kanade dospjela je u sunčani Puerto Rico gdje je Sanja uživala u luksuzu koji joj je pružao tropski raj – netaknute plaže, sjajne zabave i luksus na kojem bi joj mnogi zavidjeli.

Ali, kako prepričava Sanja, unutar nje nije postojalo ništa. Bila je prazna, a kako svjedoči život je za nju gubio svaki smisao. Prepričava kako je uvijek bila u potrazi za nečim višim, ali kad god je pomislila da je pronašla to nešto više, to nije bilo to. Nije bila ispunjena.

‘Živjela sam život dobre poganke’, objasnila je Sanja kako je njezin život izgledao prije susreta s Isusom. Kako se praznina u njoj svakim danom samo pojačavala, upala je u depresiju i počela je tražiti odgovore zbog čega je to tako, pa je otišla liječniku koji joj je prepisao tablete i rekao: ‘samo se vi smirite, nastavite sa svojim svakodnevnim životom majke, žene i prijatelja’. Međutim, Sanja je osjećala duboko u sebi da se njezini problemi ne mogu riješiti nekim običnim pilulama. Tijekom posljednjeg posjeta liječniku, za kojeg danas Sanja kaže kako je sigurno poslan od samog Gospodina, liječnik joj je postavio pitanje koje joj je posve promijenilo život,

‘Molite li vi Sanja ikad?’ – upitao ju je liječnik. ‘U tom trenu sam pomislila kako je to baš neprofesionalno pitanje jer je vjera i molitva su moja posve osobna stvar’, svjedoči Sanja koja dodaje da joj to pitanje nije dalo mira, pa je te večeri odlučila moliti se. Kako kaže, bila je to njezina prva molitva Isusu Kristu nakon mnogo vremena.

‘Podigla sam ruke prema nebu, i  poput djeteta i rekla sam Bogu: Molim te Bože, ako postojiš, pomozi mi da mogu pomoći drugima’. I dogodilo se čudo. Sanja Orešković prepričava kako je njezina molitva uslišena već drugog jutra.

Prisjeća se kako je postala druga osoba, a to što se dogodilo duboko u njoj, Sanja ne može opisati riječima – poput novog rođenja.

‘Tog dana moj se  život cijeli promijenio. Ali promijenio se i život moje obitelji, moje djece i mojih prijatelja. Kad sam upoznala Gospodina, nestao je veliki teret s mojih leđa. Bog je rekao: Traži moje kraljevstvo i sve drugo bit će ti dano. I upravo to je ono što sam shvatila toga jutra’, posvjedočila je Orešković.

Autor: Z. K.