Gospin kip ostao netaknut nakon požara u vojnoj bazi

Autor: D.B.

30. srpnja toplinski je val u Španjolskoj izazvao požar koji je uništio unutrašnjost vojne baze u El Goloso, koji se nalazi sjeverno od glavnog grada.

Kad je osoblje ugasilo požar iznenadili su se kako je Gospin kip na tom mjestu ostao netaknut. Prizor koji su snimili nakon požara u vojnoj bazi El Goloso jasno prikazuje kako je trava izgorila, ali je Gospin kip (i ponešto cvijeća oko njega) ostao netaknut. Novinar José María Zavala je uznemirio društvene medije kada je objavio vijest na svom Twitter profilu.

Odnos između vojne baze El Goloso i Gospe ima povijest. Od 2004. Pješadijski bataljun (pješačka jedinica) Carros de Combate León III / oklopno pješačka pukovnija Alcázar od Toleda 61, koja se nalazi u bazi, povezana je s Bratstvom Gospe od Mira. Ovaj bataljun podržava Bratstvo tijekom vjerskih svečanosti i procesija; surađuju s bendom i provode oružanu pratnju. Prošle godine, u sklopu proslave blagdana Gospe od Mira, ovaj bataljun je primio 21. nagradu za mir za ljudske vrijednosti odobrenih od strane Bratstva Gospe od Mira u znak priznanja mirovnim operacijama koje izvodi 20 godina u mjestima kao što su Libanon, Irak, Haiti, Gvatemala, Malija, Somalija, Kosovo i Bosna i Hercegovina.

Bratstvo je istaklo na svojim internetskim stranicama “hrabrost, predanost, požrtvovnost, upornost, odricanje i velikodušnost” tih vojnika. Dodali su da je bataljun čekao nagradu s “velikim entuzijazmom”. Prema Madrid Press, bataljun je donirao jedan dio novčane nagrade sestrama Služavkama Marije, poslužiteljicama bolesnika, čija je karizma skrb za bolesnike u njihovim domovima.

Izvor: aciprensa.com/prijevod:medjugorje-info.com

 

Autor:D.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.