BLAGOSLIVLJAJ SVE ŠTO JEDEŠ I PIJEŠ Slučaj patera Rufusa i djevojke koja je jela meso na bajramu!

Autor: Vjera

Nije bezopasno katolicima, jesti hranu posvećenu idolima

Sa stranice svjedocanstva.com prenosimo ovu intrigantnu priču koju je autor čuo na jednoj molitvenoj zajednici od svećenika fra Smiljana. Fra Smiljan Kožul, inače je svećenik koji je u 90-tima bio pomoćnik glavnom vatikanskog egzorcista i svakako je jako dobro upućen u bilo kakva opsjednuća. Među poznatijim karizmatskim djelatnicima svakako je i pater Rufus Pereira, sa kojime je više godina fra Smiljan djelovao. Pater Rufus ima veliku karizmu i mnoglo bi se reći da je poput Jamesa Manjackala, svjetski poznat.

Ovo je slučaj o jednoj djevojci, za koju je pater Rufus uvidio da radi jedan maleni trzaj kod hoda, kao da se lagano ritne dok hoda, poput neke kozice. Iz vedra neba, nekog predosjećaja, vidjevši lagani trzaj kod djevojke, pater Rufus je upitao djevojku da li je možda bila na bajramu (praznik prinošenja žrtve u islamu). Ona je potvrdila i nije mogla vjerovati kako je on to mogao znati. Nakon toga, pater je molio neku molitvu nad njome (mislim da je bilo riječi o molitvama otklinjanja), i nakon toga, potpuno joj je trzanje nestalo koje ju je dosta dugo pratilo.

Fra Smiljan to objašnjava da je to zbog toga jer je jela meso žrtvovano idolima, što se dešava na bajramu.

Tako je preporuka bila svim kršćanima izbjegavati jesti kozliće i općenito meso na bajramima i blagosloviti svako jelo od muslimana – jer upravo je kurban-bajram blagdan na koji muslimani žrtvuju meso u ime Boga u kojeg vjeruju – Allaha.  Također, istu večer je fra Smiljan pokazao i neke zapise hodži nakon kojih su osobe morale i na egzorcizam jer su se predale u ruke tim zapisima i povjerovale tim ispraznostima. Iako treba naglasiti da se zapisi hodži razlikuju od onoga što stoji u Kur’anu, no nije isti slučaj sa bajramom.

Žrtva je Bogu već prinesena u krvi i mesu – to je raspeti Isus na križu kojemu sva slava zbog kojega čin otkupljenja dobiva puni smisao da nas izbavi iz okova smrti.
Židovi jesu prinosili žrtve – ali Bogu, ne idolima, to je bilo izričito zabranjeno, jer se kosilo sa prvom Božjom zapovijedi – o služenju drugim Bogovima.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.