‘Bio sam uništen, ovisan o heroinu, LSD-ju i drugim opijatima, a tada sam došao kod fra Ive Pavića!’

Autor: Z. K.

Fra pavić nije učinio ništa posebno, samo mi je postavio jedno pitanje!

Izgubljenih i svezanih ljudi u ropstvu navezanosti na razne svjetovne stvari, oko nas ima cijelo mnoštvo, iako je za oslobođenje i slobodu potrebna samo vjera. Upravo vjera temelj je svjedočanstva koje smo pronašli na stranicama župe Šurkovac. Jer za oslobođenje ovog mladića fra Ivo Pavić nije morao učiniti ništa ‘posebno’ već je bilo dovoljno postaviti mu jedno pitanje.

Vjeruješ li da te Isus sada oslobađa? Zaista, čovječe, vjeruješ li?

Hvaljen Isus i Marija! Zovem se Bruno. Živim i radim u Švicarskoj. Želio bih se zahvaliti našem dragom Fra Ivi Paviću koji se molio za mene u sakristiji u Šurkovcu. Pošto sam bio ovisnik od raznih opijata, išao sam u Francusku na liječenje 1998. god. Liječio sam se od kokaina, heroina, marihuane, uzimao sam LSD, extazi pilule. Jedno vrijeme sam bio i na metadonu pod liječničkom kontrolom. To je jako teško izdržati. Iz dana u dan sam imao sve veće probleme u životu dok sam nisam odlučio da idem na liječenje. Bio sam u Francuskoj 6 mjeseci, vratio se u Švicarsku i počeo raditi. Izbjegavao sam staro društvo da ne bih opet nastavio starim stazama jer to uništava čitavu porodicu i sve dobre prijatelje, ali nisam izdržao, sve se to nalazi tako lako. Počeo sam opet sa marihuanom nakon 5 mjeseci i nastavio još dvije godine. Upoznao sam svoju sadašnju suprugu, ona je imala uvijek nešto protiv i ostavio sam 2000. god. pušiti marihuanu. Stupili smo u brak, ali opet je neka ovisnost ostala u meni jer sam počeo piti alkohol i 2014. sam se dogovorio sa suprugom da idemo u Šurkovac slaviti Novu godinu. Ušli smo u crkvu, molila se krunica. Nakon krunice pozvonio sam na kućna vrata i fr Ivo mi je otvorio. Ispričao sam mu sve što sam radio zadnjih 22 godina, znači ovisnost. Potom me pitao je li netko od predaka imao tih problema. Rekao sam da jest. Nikad neću zaboraviti kad me pitao „vjeruješ li da te Isus sad u ovom trenutku može osloboditi od duha ovisnosti?“ Rekao sam da vjerujem. Stavio je ruku na moju glavu, napravio križ na čelu. Bili smo zatim 4 sata na slavljenu Svete mise za Novu godinu. Meni se učinilo da je to trajalo jedan sat. Od tada, evo, neka mi Bog bude svjedok, nemam volje za alkoholom. Hvala i slava Bogu! A sada mi nije nedjelja ako ne odem na Misu i ako je neka duhovna obnova, idem. Slava Isusu, Kralju svih kraljeva!

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.