Kao stogodišnjak izabran za Jeruzalemskog biskupa

Autor: Marija Francki

Radi njegove strogosti pojavile su se o njemu neke klevete te je napustio Jeruzalem. Budući da je narod mislio da je mrtav izabrana su njegova dva nasljednika. No, nakon smrti drugoga po redu, vratio se te još stariji i jači nastavio svoju službu.

Sveti Narcis se rodio 96. godine. Imao je gotovo stotinu godina kada je izabran za tridesetog biskupa Jeruzalema. Unatoč dobi vladao je dugo i čvrstom rukom. Predsjedao je saboru na kojemu je odlučeno da Uskrs mora padati u nedjelju. Pripisuje mu se čudo pretvaranja vode u ulje za svjetiljke njegove crkve, koje su bile presušile. To se čudo dogodilo upravo na Uskršnji dan. Radi njegove strogosti pojavile su se o njemu neke klevete te je napustio Jeruzalem. Budući da je narod mislio da je mrtav izabrana su njegova dva nasljednika. No, nakon smrti drugoga po redu, vratio se te još stariji i jači nastavio svoju službu. Trebala mu je pomoć pa mu je Bog poslao sv. Aleksandra Kapadočanskog te su zajedno upravljali biskupijom. Doživio je 116 godina.

Prati nas na FB!

Autor:Marija Francki
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.