VELIKA POBJEDA Afrika slavi Donalda Trumpa: ‘Hvala vam predsjedniče’

Autor: Vjera

Financiranje organizacija koje rade pobačaje u Africi je oblik ekstremnog intervencionizma s obzirom na to da se 80% afričkih zemalja protivi pobačaju ne samo po zakonu, nego i po uvjerenju

Američki predsjednik Donald Trump je u svom prvom radnom danu u ponedjeljak ponovno aktivirao “Mexico City Policy” koju je predsjednik Obama ukinuo prije 8 godina. Ovaj zakon je izvorno djelo predsjednika Ronalda Reagana iz 1984. godine i obvezuje sve nevladine udruge koje primaju državni novac da odbace promoviranje ili izvođenje abortusa kao metodu planiranja obitelji u drugim zemljama.

Stoga, on osigurava, po nalogu izvršne vlasti, da financijska sredstva neće dospjeti u ruke dobro poznatih promicatelja pobačaja kao što su International Planned Parenthood Federation (IPPF), Marie Stopes International (MSI) i mnogi drugi. Ove organizacije su primile milijune saveznih dolara tijekom Obamine administracije i koristile ta sredstva za izgradnju ideološke platforme diljem svijeta. Njihov glavni cilj je destigmatizacija pobačaja i njegovo širenje u svakoj zemlji svijeta.

To je razlog zašto je ovog tjedna došlo do takve tjeskobe i očaja među promicateljima abortusa; morali su se suočiti s činjenicom da im je veliki izvor financija i posao koju su gradili tijekom posljednjih osam godina propao u samo jednom danu.

A najviše veselja će se zasigurno biti u afričkim zemljama koje su se sve ovo vrijeme borile protiv ovih organizacija koje su dosad imale puno podršku američke državne politike.

Financiranje organizacija koje rade pobačaje u Africi je oblik ekstremnog intervencionizma s obzirom na to da se 80% afričkih zemalja protivi pobačaju ne samo po zakonu, nego i po uvjerenju. Istina je da je pobačaj legalan u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i većini najbogatijih zemalja svijeta, ali je isto tako istina da većina afričkih zemalja i dalje odbacuje pobačaj jer je ubojstvo nerođene djece. Njihovo uporno odbijanje legalizacije pobačaja za njih predstavlja zaštitu života njihove djece. Dakle, to što bogate zemlje zanemaruju ovu istinu i nastavljaju s financiranjem organizacija koje šire ideologiju koju većina Afrikanaca smatra nemoralnom- nije ništa drugo nego sama definicija kulturnog imperijalizma.

Osnovno pravilo bilateralnih odnosa između država trebalo bi biti da svaki narod ima svoj suverenitet, zakone, način života, stavove i vrijednosti koje treba poštivati.

Novčana sredstava iz humanitarne pomoći dijelila su se organizacijama koje promiču pobačaj, i zapravo nisu predstavljali pravu pomoć za opće zdravstvo, obrazovanje, prehranu i pitku vodu. U stvarnosti organizacije poput MSI i IPPF nisu doprinijele izgradnji afričkih zajednica ili autentičnom razvoju jer su se bavile svojim ideološkim poslom. Sada se ta sredstva umjesto njima, mogu dati drugim organizacijama koje rade s Afrikancima na promicanju razvoja i dobrobiti samih Afrikanaca, poštujući njihove kulturne stavove i vrijednosti naroda.




Hvala, predsjedniče Trump.

Obianuju Ekeocha, utemeljiteljica pokreta Culture of Life Africa

 




Izvor: qvovadiscroatia

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.