Počinje nova molitvena kampanja – 40 dana molitve i posta za nerođene!

Autor: Vjera

Pitate se kako zaustaviti pobačaj? Uključite se u molitvu i širite ovu inicijativu za svu nerođenu dječicu Hrvatske!

Dana 28. rujna 2016. započinje nova jesenska molitvena kampanja za zaustavljanje pobačaja. Ova do sada najveća kampanja u Hrvatskoj okupit će 24 hrvatska grada, s 25 mjesta bdijenja. U Inicijativu 40 dana za život službeno su se uključili novi gradovi: Križevci, Nova Gradiška i Imotski. Osim pred bolnicom Sestara milosrdnica, vjernici iz Zagreba bdjet će po prvi puta i pred KB Merkur. Kampanja će ujedno biti i najdulja jer će većina gradova bdjeti minimalno po 12 sati.

Pod motom „Život, dakle, biraj!“ organizatori će približiti temu posvajanja i ljepotu posvojenja kroz svjedočanstva obitelji koje imaju jedno ili više posvojene djece. „Odlučili smo se ponovno odabrati jednu temu, jer se iskustvo iz prošle kampanje pokazalo veoma dobrim kada je bila riječ o pravu na život djece sa sindromom Down. Tema posvojenja daleko će odjeknuti jer znamo obitelji po cijeloj Hrvatskoj koje su posvojile jedno ili više djece i dat će svoje svjedočanstvo.“, kazala je Petra Tišljarić, nacionalna koordinatorica inicijative.
Lidija Dugan, koordinatorica za Slavoniju, također je izrazila veliku nadu u uspjeh kampanje kroz temu posvojenja: „Čvrsto se nadam da će se naći barem jedan bračni par koji će biti dirnut i potaknut da posvoji ili udomi dijete.“

„Sveta Majka Tereza pravi je primjer zalaganja za život i borbe protiv pobačaja upravo posvajanjem. Njezin poznati citat isticat ćemo u promidžbi ove kampanje. Kontaktiraju me ljudi iz cijele Dalmacije želeći da se održe tribine za život u njihovim mjestima. Upravo ćemo na tim tribinama čuti svjedočanstva o ljepoti posvojenja, poslušati i jednog našeg aktivnog molitelja koji je posvojen, i izlagat ćemo ukratko i sam proces posvajanja.“ – potvrdila je Marija Šošić, koordinatorica za Dalmaciju.

Molitvom i postom inicijativi će se priključiti vjernici i iz drugih mjesta u Hrvatskoj, ovoga puta po prvi puta vjernici s otoka Visa i Brača te vjernici iz Koprivnice i Našica, a program liječenja postabortivnog simptoma zaživit će uskoro i u Splitu! Split će biti tako uz Vukovar grad u kojem će žene koje imaju rane pobačaja moći proći stručni program pod nazivom: Opravdane i oslobođene.

„Teško je, ali je tako blagoslovljeno. Ni zima, ni kiša, ni samoća pred bolnicom, ni neispavanost, ni ismijavanja, laži protiv tebe, prijetnje, ne mogu se usporediti s osjećajem mira, radosti, punine, zahvalnosti na plodovima inicijative, u našem životu i životima mnogih. Držati dijete u rukama koje je moglo biti pobačeno je nešto iznimno lijepo, osmijeh djetetetove radosne i zahvalne majke je najljepša potvrda ovoga što radimo, a suze radosnice žena s ranama pobačaja koje se sve više uključuju u inicijativu i doživljavaju iscjeljenje dokaz je da je ovo uistinu djelo živoga Boga! Zato pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u ovu jesensku kampanju i zajedno s nama donesu pozitivnu promjenu za Hrvatsku.“ – zaključila je Petra Tišljarić.

Sve informacije o novoj kampanji mogu se naći na Facebooku https://web.facebook.com/40.dana.za.zivot.Hrvatska/?fref=ts i na službenoj stranici inicijative www.40danazazivot.com .

zivot




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.