Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POČELO JE! Velika korizmena i molitvena inicijativa za nerođene! ODVAŽI SE I – MOLI!

Autor: Z. K.

Moramo vjerovati da molitva može promijeniti srca progonitelja malenih!

Hrvatska je u iščekivanju presude Ustavnog suda o ustavnosti zakona o abortusu iz doba Jugoslavije koja će prema neslužbenim informacijama biti negativna po nerođenu djecu Hrvatske. No, slučajno ili ne, ova presuda će se zbiti u samoj korizmi i uz veliku molitvenu inicijativu za nerođenu djecu koja je počela u srijedu na Pepelnicu. Riječ je o do sad najvećoj svjetskoj molitvenoj inicijativi u trajanju od 40 dana s molitvom, postom i sustavnim bdjenjem za naše malene. Ova inicijativa svima njima daje veliku nadu. Moli, Hrvatska, moli! Jer molitva zaista može sve promijeniti. Iako su medijski napadi, odnosno napadi svijeta na molitvu već započeli s prvim danom a kušnje i napadi će se očito nastaviti, podsjećamo da se i najtvrđa srca ‘progonitelja’ mogu promijeniti. Pravi primjer za to je je jedna mala država pod imenom El Salvador u srednjoj Americi koja je potpuno zabranila abortus, a za tu nevjerojatno odvažnu odluku tamo su glasovali na šok cijelog svijeta,  i svi liberali i ljevičari u parlamentu ove države. Kako se dogodilo to čudo, da tvrdokorni ljevičari podignu svoje ruke u zaštitu nerođenih i protiv liberalizacije abortusa? Uz pomoć molitve krunice.

-Prošli su prvu prepreku, kada je oko pola zastupnika glasalo za amandman, no da bi ustavna promjena bila zajamčena, trebalo ju je ratificirati s dvotrećinskom većinom u nacionalnom parlamentu. Ali onda su došli izbori i značajan broj pro-life zastupnika je izgubio svoja mjesta na koja su došli socijalisti, pa se mislilo da je amandman sigurno osuđen na propast. Mislili smo da će biti nemoguće dobiti, ali smo rekli da moramo pokušati. Moramo se potruditi. Pro-liferi su odmah pojačali sve svoje napore, pozivajući na nacionalnu molitvenu kampanju. Duhovna bitka dostigla je svoj vrhunac tijekom posljednja tri dana zakonodavnog razdoblja za tu godinu. Sjedili smo tri dana unutar i izvan parlamenta moleći krunicu. Prišli bi zastupnicima sa svetom vodom na našim rukama pa bi ih tapšali po leđima ili bi im pružili ruku rekavši: Bog, kako ste?”

Kada je došlo vrijeme za glasovanje, prvo je govorio zastupnik socijalista – žena koja je rekla: ‘Ja ću dati svoj glas, kao žena i kao liječnik, za ustavni amandman’. ‘Nakon toga, nije bilo glasova protiv. Nismo mogli vjerovati. Bilo je to čudo.Tako  je od 3. veljače 1999., El Salvador počeo priznavati kao ljudsku osobu svako ljudsko biće od trenutka začeća, uz pomoć molitve koja je promijenila srca naših progonitelja – ispričala je Julia Cardenal, predsjednica Si a la Vida (Da za Život) iz El Salvadora. (Cijelu priču pročitati ovdje)

Vjeruj Hrvatska, da isto možemo učiniti i ovdje! Uključite se u molitvenu inicijativu 40 dana za život i spasite ljudske živote jer Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće.” (Mat 25:40)

Pripremajući se za novu kampanju bdjenja pred bolnicama organizatori inicijative 40 dana za život saznali su za još četiri spašena života, od čega tri u Bjelovaru za vrijeme prošle kampanje i jedan u Zagrebu prije dvije godine.

-Jedna majka je prije otprilike dvije godine išla u bolnicu Sestara milosrdnica kako bi se raspitala o terminu za pobačaj. Ugledala je molitelje i jedan miroljubivi transparent, zaplakala i vratila se kući donijevši odluku za život svoga djeteta. Rodila je djevojčicu-, kazala je nacionalna koordinatorica Petra Tišljarić opisujući plodove molitve kojih uvijek ima i zbog kojih niti jedna vaša molitva nije propala.

-Pozivamo sve ljude dobre volje da sudjeluju u novoj kampanji koja kreće 1. ožujka i traje do 9. travnja. Pratite i poduprite našu Facebook stranicu „40 dana za život – Hrvatska“ a sve informacije možete dobiti na broj 091 724 1044 (Dijana).“, pozvala je Petra, a Ante zaključio:




-Poseban naglasak stavili smo na muškarce, jer se pitanje pobačaja tiče i očeva koji imaju pravo braniti život svoga djeteta. S druge strane, nažalost, majke često učine pobačaj i zbog prisile ili nagovaranja očeva, a velik broj njih ostaje i napušteno. Zato su potrebni kršćanski muškarci i muževi koji će svojim bdjenjem prenijeti pozitivnu poruku gradu u kojem žive.’

Mi nemamo što drugo zaključiti nego odvaži se Hrvatska i MOLI!




Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.