Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Najbolji hrvatski ginekolozi odgovorili Ustavnom sudu! Evo kad počinje život!

Autor: Vjera

Abortus je prekid života, a to su potvrdili i hrvatski ginekolozi!

Nedavno je za vrijeme inicijative 40 dana za život Hrvatsku pokorila rasprava o pitanju života. I to je naravno pohvalno samo da se nisu u cijelu priču uključili kvazi znanstvenici koji su na HRT-u tvrdili kako život ne počinje zečećem, već rođenjem djeteta što je nevjerojatno nelogična i naravno znanstveno apsolutno nepotvrđena teorija. Da je to tako potvrdili su najbolji hrvatski ginekolozi Ustavnom sudu još 2009. godine. Naime, sudac Ustavnog suda prof. dr. sc. Aldo Radolović, 14. travnja 2008. godine poslao je upit Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu “o pitanju dozvole prekida trudnoće”. Naime, Ustavni sud je zamolio stručno i zdravstveno mišljenje “potrebno u predmetu ocjene ustavnosti Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno rađanje djece (NN 18/78)”.

Tadašnji ravnatelj KBC-a, akademik Željko Reiner, odgovorio je Radoloviću da predlaže da Ustavni sud zatraži od svih medicinskih fakulteta u RH formiranje zajedničkog tima stručnjaka i znanstvenika koji bi zauzeli stručni i znanstveni stav, rukovodeći se svjetskim medicinskim znanstvenim stavovima.

Klinika za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, 13. rujna 2009. godine, tako je dostavila akademiku Reineru odgovor užeg vodstva Klinike u kojem stoji da su jednoglasno zaključili da život počinje spajanjem muške i ženske spolne stanice. Što bi značilo da je abortus prekid života! Dopis je potpisao predstojnik Klinike prof. dr. sc. Slavko Orešković, a akademik Reiner ga je zatim proslijedio Ustavnom sudu.

Više u nastavku

Autor: Vjera

ZADNJE VIJESTI