MAJKA TEREZIJA: ‘Ako majka može ubiti svoje dijete, što nam je ostalo nego da jedni druge poubijamo?’

Autor: Z.K.

Ovo nije samo 'ženska stvar' ili pak 'religiozna stvar', ovo je pitanje ljudskih prava!

Prodorne riječi blažene Majke Terezije danas su aktualnije nego ikad. Posebice jer danas obilježavamo – dan života. Jer, posljedice nevjerojatnog pomora djece urodile su plodom. Inertni smo prema smrti, a život čovjeka izgubio je na važnosti, baš onako kako je to đavao sam htio. Ubojstvo je postalo normalno a to je ono na što je blažena Majka Terezija u više navrata upozoravala. Vrijeme je da se prisjetimo.

‘Ne smijemo se iznenaditi kada slušamo o ubojstvima, ratovima, mržnji. Ako majka može ubiti svoje vlastito dijete, što nam je ostalo nego da jedni druge poubijamo? Mi smo postali imuni na ubojstva. Ono se nalazi u knjigama, časopisima, videoigricama i filmovima. Kada se posljednji put bili duboko pogođeni viješću u vijestima o “još jednom” ubojstvu čovjeka?

Mi moramo promijeniti svoj pogled na abortus, planiranje roditeljstva i jedni na druge. Abortus je legalan već 40 godina. Nije vrijeme da ga se učini ilegalnim. Vrijeme je da ga se učini nezamislivim. Žene zaslužuju bolje od toga da osjećaju da im je to jedini izbor. Žene trebaju znati svoje potencijale i treba ih ohrabriti: mi smo bolje od toga, mi smo snažnije od toga i već je vrijeme da se izborimo za sebe i jedne za druge. Muškarci, i vas trebamo! Ovo nije samo ‘ženska stvar’ ili pak ‘religiozna stvar’, ovo je pitanje ljudskih prava!’

I zaista, kada ste zadnji put bili duboko pogođeni vijesti o smrti nekog čovjeka?

Zbog toga je i Ivan Pavao II. i rekao : ‘Narod koji ubija svoju vlastitu djecu je narod bez nade’, jer ta nada je upravo savjest koja je u cijelom svijetu, pa i kod nas – izgubljena.

Autor:Z.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.