Kažu da smo napredni! A vadimo dječja srca kao i prije 500 godina!

Autor: Z. K.

Smiluj se Gospodine jer očito mnogi ne znaju što čine!

Podsjetimo, Papa je ovu godinu izabrao kao Godinu milosrđa. Jedna od najvažnijih stvari za mnoge majke na planetu je to da prema Papinoj odluci ovih godinu dana može dobiti odrješenje grijeha abortusa kod svakog svećenika, a ne kako je to uobičajeno, samo kod biskupa ili njegovog delegata. I to nije slučajno.  Mnoge majke svoj život provode u tami, sramu i tuzi ali i strahu od ispovijedi. Sada je pravo vrijeme za promjenu života, za zacjeljivanje rana Božanskim milosrđem. Također, u trenutku kada iza sebe imamo milijune usmrćene nerođene djece vrijeme je da svratimo pažnju na zaštitnicu nerođenih, Gospu iz Guadalupe koja se slavi 12. prosinca, ali i na današnji svijet koji, iako nam govore da smo napredni, u stvarnosti nije zakoračio ni dimenziju više od prije 500 godina!

Priča o ovoj Gospi je čudesna. Ona se ukazala meksičkom seljaku Juanu Diegu u tri navrata; 9., 10. i 12. prosinca 1531. godine. u doba kad su se još prinosile žrtve djece po starom astečkom običaju, na zastrašujuć način – vađenjem dječjeg srca. Gospa se Diegu pojavila kao trudna astečka žena i progovorila na njegovom astečkom jeziku kojeg je razumio. Kao znak stvarnog prisustva ostavila je pred njegovim nogama pregršt latica crvene ruže koje je on skupio u svoju grubu haljinu i odnio svećeniku kao dokaz. Dok je vadio ruže iz tunike, na tunici se ocrtao lik buduće Gospe iz Guadalupe, uokviren ružama. Siromašni Diego i svećenik pali su na koljena pred tim svjedočanstvom i to je bio početak velikog obraćenja asteškog, poganskog naroda na kršćanstvo a utjecalo je i na prestanak krvne žrtve u Meksiku.

Petsto godina poslije na blagdan Gospe od Guadalupe, u Torontu uhićena je jedna žena jer je išla u kliniku za abortuse s torbom punom ružinih latica i s letcima koji govore protiv abortusa. Maria Wagner ušla je u strogo kontroliranu kliniku jer je željela razgovarati sa ženama koje su čekale pred vratima. Na pitanje zašto je učinila taj ‘strašan krimen’ odgovorila je: ‘Gospa od Gudalupe je razgovarala s Diegom na jeziku koji on razumije, tako sam i ja željela razgovarati sa ženama jezikom srca.’ Kad su je odvodili, po hodnicima klinike ostali su razbacani tragovi crvenih ružinih latica a nekoliko majki odustalo je od planiranog abortusa.

Pravo je vrijeme da se zapitamo što se promijenilo unazad 500 godina? Djeci se vade srca kao i onda u strogo kontroliranim ritualima. Promijenilo se samo mjesto radnje. ‘Svećenici’ u bijelom prinose Mamonu krvnu žrtvu, i onda, i sada. Onda javno pred stotinama očiju astečke piramide, sada tajno, skrivečki unutar piramide, unutar grobnice moćnika i današnjih faraona.

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.