KATOLIČKI LIJEČNIK: Je li tijelo žene danas svetište ili smetište?

Autor: dr. Antun Lisec

Katolički liječnik iz Požege, dr. Antun Lisec upozorava na neznanje današnjih žena koje od svog tijela umjesto svetišta, grade smetište!

Nije potrebno završiti duga medicinska školovanja da bi se shvatilo kako je upravo grijeh vrlo česti uzrok gubitka ljudskog zdravlja, a često i njegovog života.

Nekidan sam sreo ginekologa koji mi kaže kako je zajedno kirurgom tri sata operirao ženu u čijoj je maternici bila spirala. Izvadili su joj iz trubuha litru i pol gnoja. Od silnih priraslica nisu znali što je crijevo a što mokraćni mjehur. Nakon operacije, kirurg mu je rekao: “Ugradnja spirale je zločin!”

Ovo je samo jedan od brojnih slučajeva o kojima su mi govorili ginekolozi u raznim gradovima. Mnoge takove žene u teškom stanju dovoze i na kirurgiju, jer se nekada u prvom trenutku, dok se na operaciji ne otvori trbuh, i ne zna o čemu se zapravo radi.

A kada se uništi maternice nekom narodu, onda se uništi i njegov opstanak. Ženino tijelo bi trebalo biti Hram Duha Svetoga, svetište koje čuva i njeguje život djeteta kada je ono najmanje i najnježnije! Ali, kod žena koje su se dale zavesti spiralama, antibaby pilulama i raznim drugim sredstvima protiv rađanja, njihovo tijelo postaje mjesto provođenja genocida i genosuicida, smetište kemijske industrije, mrtvačnica i grob malenog dječaka ili djevojčice.

Uz bilo koju vrstu spirale, žena koja živi seksualnim životom, ostane trudna godišnje prosječno nekoliko puta, a često do ovulacije i začeća dođe i uz svaku vrstu antibaby pilula i raznih drugih hormona i antihormona koje industrija smrti upotrebljava u ratu protiv djece ( hormonski flasteri, postkoitalna sredstva, implantati i sl.).

Međutim, zbog spirala, pilula i raznih drugih sredstava, maternica postane neprijateljski raspoložena za prihvaćanje djeteta, pa ono najčešće umire u prvim danima nakon začeća. Izostanak menstruacije se niti ne dogodi. Žena doživi neko krvarenje misleći da se radi o normalnoj menstruaciji, a zapravo je ona bila trudna.

Kod začeća je tijelo djeteta veličine 0,1 do 0,15 mm, a težina mu je otprilike 0,004 mg, a na tu djecu se odnose Isusove riječi; “Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednome od ove moje najmanje braće” (Mt 25,40). Ne smije se niti njih ubijati!

Ako se dijete zbog spirale, hormona ili antihormona protiv rađanja ili zbog bilo kojih drugih razloga ne uspije usaditi, pa umre, postavlja se pitanje što se događa s njegovim mrtvim tijelom. Teoretski postoje samo dvije mogućnosti.

Ili čeka da sa slijedećom menstruacijom napusti tijelo majke, ili, što mi izgleda vjerojatnije, tijelo žene, u području maternice, resorbira tijelo mrtvog djeteta koje tada ima već oko stotinu stanica, a veliko je već sigurno jedan milimetar ili možda još i veće. Tada sadrži otprilike 10 na 16 atoma ( 1016). Opisno taj broj iznosi deset milijuna puta po milijardu atoma.

Radi se o vrlo velikom broju atoma tijela djeteta koji bi se resorpcijom razišli po organizmu majke. A resorpcija tijela djeteta predstavljala bi svojevrsno ljudožderstvo. Nekoji od resorbiranih atoma djeteta ostali u majčinom organizmu cijeli njen život.

Moralo bi se još više i još češće govoriti i protiv abortivnih sredstava, kao i protiv kontracepcije, sterilizacije i umjetnih oplodnji. Osim što se radi o teškim grijesima, čak i oni koji kažu da u Boga ne vjeruju ne mogu ignorirati ozbiljne zdravstvene i šire društvene štetne posljedice.

Oni koji su reklamirali prezervativ zapravo su na taj način davali podršku bludnim grijesima a oni i jesu najčešći uzrok zaražavanja. To onda doprinosi još većem širenju AIDS–a.

U Dokumentu Papinskog vijeća za obitelj iz 1995. godine između ostalog piše:

“U tom kontekstu roditelji trebaju također odbiti promicanje takozvanoga ‘safe sex–a’ (sigurnoga seksa) ili ‘safer sex–a’ (sigurnijega seksa), opasne i nećudoredne politike, utemeljene na varljivoj teoriji da prezervativ može pružiti odgovarajuću zaštitu protiv SIDA–e (AIDS–a). Roditelji trebaju inzistrati na uzdržljivosti izvan braka i na vjernosti u braku kao jedinom pravom i sigurnom odgoju za zaštitu od takve zaraze.”

Preko prezervativa se ipak prenosi i mnoštvo drugih bolesti, kao što su npr. humani papiloma virus koji izaziva rak maternice, Chlamidia Trachomatis, sifilis, herpes genitalis itd. Međutim, kada bi netko u budućnosti i otkrivo “prezervativ” koji štiti od svih bolesti, on ipak ne bi štitio od grijeha. A upravo je grijeh najveći problem.

Većina zaraznih, pa i smrtonosnih bolesti prenosi se već i ljubljenjem. Nitko ne bi htio u restoranu koristiti prljavi pribor za jelo niti čačkalicu za zube od bivših gostiju. A ljubljenjem se prenosi veća količina bakterija i virusa nego preko tuđe čačkalice ili tuđeg, prljavog, pribora za jelo.

Treba već jednom otvoreno priznati da je narod u velikoj mjeri postao žrtvom pogrešnog, višegodišnjeg ponašanja mnogih ljudi koji su radili u medicini, farmaciji, centrima za socijalnu skrb, javnim glasilima, školskom sistemu, državnoj vlasti i politici a bili su i sami odgajani na krivi način.

Pitam se kada će se već jednom odgovorni osvijestiti i pokajati se za zlo koje su prelijevali u srca tolikih ljudi. Umjesto podrške grijehu, narod treba poticati na izgradnju velikodušnih stavova prema djeci i roditeljstvu, ohrabrivati na poštivanje predbračne čistoće, ženidbe i bračne vjernosti.

Svako novo dijete je Božji dar i znači dobitak, a ne gubitak.

Trebalo bi pročitati enciklike Sv. Oca Pape Pia XI “Casti Conubii” i Sv. Oca Pape Pavla VI “Humanae Vitae”, dokument Zbora za nauk vjere “Donum Vitae – Dar života”, pa bi se još bolje shvatilo kako su smrtni grijesi ne samo pobačaj, nego i kontracepcija, sterilizacija i umjetna oplodnja poput inseminacije i u epruveti.

U slučaju ozbiljnih i opravdanih razloga, prihvaća se suzdržanost u plodne dane žene, koje se otkriva uz pomoć prirodnih metoda kao što su Billingsova i simpto-termička. Međutim, seksualni život se ne smije provoditi prije niti izvan braka kojega blagoslovi dragi Bog i koji je nerazrješiv do smrti jednoga od supružnika.

Sv. Otac Papa Pio XI je u Enciklici “Casti Conubii” protiv kontracepcije i protiv sterilizacije napisao: 56. Budući da su neki očito odstupili od kršćanskog, već tamo od  početaka predanog i nikada prekinutog kršćanskog učenja, misleći da o tim stvarima treba svečano naviještati drugo učenje, Katolička Crkva kojoj je sam Bog povjerio naučavanje i obranu nepovrijeđene čistoće ćudoređa, postavljena usred tih razvalina ćudorednosti, kako bi sačuvala netaknutu čistoću ženidbene veze od ove sramotne ljage, u znak svog božanskog poslanja visoko diže svoj glas preko Naših ustiju i ponovno proglašava: Svaka upotreba ženidbe gdje po čovječjem nastojanju biva bračni čin lišen svoje naravne sposobnosti da proizvede život, krši Božji i naravni zakon i oni koji takvo što čine, kaljaju se ljagom teškoga grijeha.

57. Svećenike dakle, koji se bave ispovijedanjem, kao i druge koji djeluju u dušobrižništvu, opominjemo Našim vrhovnim autoritetom kojemu je povjerena briga za sve duše, da ne dopuste da u pogledu tog vrlo važnog Božjeg zakona njima povjereni vjernici budu u zabludi; a još mnogo više, da se i oni sami čuvaju netaknutima od takvih krivih mišljenja i da ih ni na koji način ne opravdavaju.

Ako bi, Bože sačuvaj, neki ispovjednik ili dušobrižnik vodio vjernika koji ima u njega povjerenja, u ove greške ili ih u njima učvršćivao privolom ili krivom šutnjom, neka pripazi na činjenicu da će morati podnijeti strogi račun Bogu, Vrhovnom Sucu, za izdaju svoga svetoga povjerenja i neka se podsjeti riječi Kristovih: “To su slijepe vođe slijepaca: a ako slijepac slijepca vodi, obojica u jamu padnu.” (Mt 15,14)

Očito da nam je i te kako potrebna moralna obnova koja podrazumijeva prekid s grijesima, pa će i natalitet biti bolji, brakovi ljepši, a narod zdraviji i sretniji.

Autor: dr. Antun Lisec
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.