KARDINAL OTVORENO: ‘Zašto samo neki katolici govore protiv abortusa? To je ubojstvo!’

Autor: Z. K.

U ime Božje, u ime života pa i čitavog naroda nemojte šutjeti!

Kao odgovor na masovna ubojstva koja preplavljuju Filipine katolički nadbiskup kardinal Tagle podsjetio je katolike kako su oni sami postali indiferentni prema ubojstvima zbog toga jer su prestali žaliti nevine živote izgubljene u abortusu. Naime, više od 1800 ubojstva povezanih s drogom preplavili su ovu naciju, pa je kardinal Tagle kazao da je u redu tražiti pravdu za sve umrle ali da nikako ne smijemo zaboraviti nepravedna ubojstva nerođenih beba kroz kulturu abortusa i smrti.

‘Dokle god je netko živ, tko god da on je, taj život je svet’ kaže kardinal dodajući:  ‘Znam da val ubojstava postaje veliki problem za današnje vrijeme i to utječe i na nevine i na one koji nisu krivi, a bez obzira na to je li netko kriv ili nije mi trebamo dati važnost njegovu životu. A ako se osobi i dokaže krivnja trebamo joj dati drugu šansu – izlaz iz starog života. No, međutim nadam se da ste tako zabrinut i za masovna ubojstva u abortusima’, nastavlja kardinal te pita:’ Zašto samo neki ljudi, samo neki katolici govore protiv abortusa? To je također ubojstvo! Zašto ne štitimo bebe od abortusa? Pa oni koji nisu još rođeni ne mogu ništa učiniti sami! ‘Vi katolici, morate biti dosljedni i promovirati život u cijelosti a ne biti selektivan pa reći, ovo je ubojstvo, ovo nije.

Kardinal je ovim riječima otkrio sržni problem današnjeg katoličkog društva koje smrt naprosto ignorira u svakodnevnom životu a onda se čude smrti koja preplavljuje njihovo društvo. Na takve nedosljedne katolike osvrnula se za svog života i blažena (uskoro svetica) Majka Terezija  koja je jednom prilikom rekla: “Ne smijemo se iznenaditi kada slušamo o ubojstvima, ratovima, mržnji. Ako majka može ubiti svoje vlastito dijete, što nam je ostalo nego da jedni druge poubijamo? Mi smo postali imuni na ta ubojstva. Ono se nalazi u knjigama, časopisima, videoigricama i filmovima. Kada se posljednji put bili duboko pogođeni viješću u vijestima o “još jednom” ubojstvu čovjeka?

Mi moramo promijeniti svoj pogled na abortus, planiranje roditeljstva i jedni na druge. Abortus je legalan već 40 godina. Nije vrijeme da ga se učini ilegalnim. Vrijeme je da ga se učini nezamislivim. Žene zaslužuju bolje od toga da osjećaju da im je to jedini izbor. Žene trebaju znati svoje potencijale i treba ih ohrabriti: mi smo bolje od toga, mi smo snažnije od toga i već je vrijeme da se izborimo za sebe i jedne za druge. Muškarci, i vas trebamo! Ovo nije samo “ženska stvar” ili pak “religiozna stvar””,ovo je pitane ljudskih prava!

Također, prema riječima pape Ivana Pavla II.: “Narod koji ubija svoju vlastitu djecu je narod bez nade”, stoga u ime Božje, u ime života pa i čitavog naroda nemojte šutjeti!

 




Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.