HRVATSKA UJEDINI SE: Po prvi put u Hrvatskoj – ‘marš’ za ŽIVOT!

Autor: Z. K.

Odazovite se, pomozite, dijelite jer maleni nas trebaju!

Dugi niz godina izvještavamo o marševima za život koji se održavaju diljem svijeta, koji okupe na stotine tisuća ljudi, a koje namjerno ignoriraju brojni masovni mediji u službi zataškavanja istine. Riječ je o predivnoj inicijativi koja ima cilj skrenuti pažnju na nerođene, odnosno na one najmanje među nama, one čiji se glas ne čuje jer u milijunskim brojevima bivaju ubijani diljem diljem planeta uz potporu moćnih organizacija i korporacija. Ti maleni ljudi u utrobama majki nemaju nikakva prava, pa ni ono najosnovnije pravo na život. Zbog toga smo mi tu – veliki, ne kako bi smo šutjeli, nego kako bismo širili njihove krikove, njihove boli, kako bi govorili za njih, glasovali za njih, činili za njih. Hrvatska, ujedini se. Po prvi puta ova inicijativa održava se i u Hrvatskoj. Po prvi puta i mi imamo priliku bit glas najmanjih. Po prvi puta imamo priliku hodati za najmanje, vikati za najmanje. Odazovite se jer o našem glasu ovise njihovi životi. Prensimo vam poziv udruge Vigilare u cijelosti:

“ Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće.” (Mat 25:40).

Želim vam predstaviti građansku inicijativu Hod za život. Ova inicijativa okuplja brojne udruge, organizacije, inicijative i istaknute pojedince iz hrvatskog civilnog društva i javnog života. Hodovi za život održavaju se već mnogo godina diljem svijeta, a sada se tim zemljama pridružila i Hrvatska.

Zadovoljstvo mi je, u ime udruge Vigilare kao jedne od pokretača inicijative, pozvati vas na prvi nacionalni hod za život koji će se održati u subotu, 21. svibnja 2016., u Zagrebu od 10 do 14 sati. Mjesto okupljanja i početak hoda je Trg kralja Tomislava, a konačno odredište Trg bana J. Jelačića gdje sudionike očekuje bogat i zanimljiv program. Hod će se održati pod geslom Za život, obitelj i Hrvatsku.

Zašto hod za život?

Opće je poznata znanstvena činjenica da ljudski život započinje začećem.

Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet za ostvarivanje svih ostalih ljudskih i građanskih prava. Zakonodavni okvir mora biti usklađen s tom činjenicom.




Cilj hoda je posvijestiti vrijednost, jedinstvenost i dostojanstvo svakog života, posebice nerođene djece, a majkama, očevima i obiteljima u Hrvatskoj pružiti, posebice ekonomsku, ali i svaku drugu, potporu u rađanju i podizanju djece.

Osim toga, Hrvatska se nikada, kao danas, nije nalazila u lošijoj demografskoj situaciji, bez naznaka skorog oporavka Demografsko pitanje stoga je najvažnije za Hrvatsku i njezinu budućnost.

Sudjelovanjem u organizaciji prvog nacionalnog hoda za život, Vigilare nastavlja s nizom svojih „za život“ aktivnosti. Spomenimo samo neke od njih:




– inicijativa „I ja sam bio embrij“ (2012.)
– obrana prava na priziv savjesti u slučaju kninske primalje Jage Stojak (2013.)
– kreiranja prve hrvatske pro-life nagrade
– ugošćivanje najpoznatije američke pro-life aktivistice Lile Rose (2014.)

Upravo je ova posljednja inicijativa dodatno ojačala pitanje prava na život u Hrvatskoj.

Ovo je samo početak zahtjeva i vizije da se promijeni nepravedni, barbarski i zloćudni tzv. „Zakon o pobačaju“ iz 1978. koji dozvoljava ubijanje nerođene djece. Vjerujemo da Hrvatska, kao i Poljska, može dostići tu mogućnost da potpuno zabrani ubijanje nerođene djece. Stoga pozovite i potaknite na hod svoje obitelji, djecu, rodbinu i prijatelje.

Hodajmo zajedno u Zagrebu 21. svibnja 2016.!

Srdačno Vaš,

dr. sc. Vice J. Batarelo
Osnivač i predsjednik Vigilare

P.S. Organizacija ovog velikog događaja iziskuje znatne organizacijske napore, stoga nam je Vaša pomoć više nego potrebna. Nekoliko je načina na koji se možete aktivno uključiti u ovu plemenitu akciju:

1. Prijavom za obitelji i pojedince (OVDJE)

2. Prijavom za organizirane grupe (OVDJE)
3. Prijavom za volontiranje (OVDJE)

Ne zaboravite posjetiti mrežne stranice: hodzazivot.hr i pridružiti nam se na društvenim mrežama: www.facebook.com/HodZaZivot.

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.