Pixabay

EVO PRIMJERA NAŠOJ VLADI! U četiri godine broj abortusa u Rusiji pao za 50 posto!!!

Autor: Dnevno.hr

Ruska vlada je 2011. odlukom tadašnjeg predsjednika Medvedeva odlučila uvesti prve zakone protiv abortusa

„Ministarstvo zdravstva Ruske Federacije planira nastaviti smanjivanje abortusa u zemlji, a njihov je broj u Rusiji u posljednje četiri godine prepolovljen“, izjavila je ministrica Veronika Skvortsova, prenosi portal prolife.hr.

Govoreći na konferenciji na temu „stvaranja uvjeta za povećanje prirasta u Ruskoj Federaciji“, ministrica je izjavila da će nastaviti žestoko raditi na smanjivanju broja abortusa: „Mi ćemo nedvojbeno nastaviti u tom smjeru. U zadnje četiri godine broj abortusa u našoj zemlji je smanjen dvostruko, tako da još uvijek ima mjesta za daljnji napredak.“

Skvortsova je istaknula da je 2016. bila vrlo znakovita godina, broj abortusa smanjen je za 96 300 (13%). U prijašnjim godinama prosječno je smanjenje bilo za 8%, npr. za 67 000 u 2015. godini.

„Vrlo sam zadovoljna da je broj od devedesetak tisuća abortusa na zahtjev, bez ikakvih medicinskih razloga, smanjen za 72 000.“

Ministrica je također nadodala da će ministarstvo nastaviti raditi na smanjenju stope smrtnosti novorođenih, uz pomoć nedavno otvorenih roditeljskih centara u regijama u kojima je ta stopa nešto viša od prosjeka.

Ruska vlada je 2011. odlukom tadašnjeg predsjednika Medvedeva odlučila uvesti prve zakone protiv abortusa. Tadašnja prva dama Svetlana Medvedeva povela je pro-life kampanju u Rusiji pod nazivom “Dajte mi život!”.

Trenutno je na snazi zakon koji zabranjuje izvođenje abortusa u privatnim klinikama, a obaveza je i predstaviti majkama opasnosti abortusa za njihovo zdravlje, dok se prikazivanje abortusa kao sigurne medicinske procedure također zabranjuje.




Iako je 90-tih stopa abortusa u Rusiji značajno pala, u zemljama bivšega Sovjetskog saveza abortusa je i dalje bilo najviše. Komunističke vlasti su do kraja 80-tih statistike držale državnom tajnom, međutim, poznato je da je samo 1965. ondje izvedeno čak 5,5 milijuna abortusa.

Upravo zbog te mračne prošlosti i ostavštine, pro-life pokret u Rusiji sve je glasniji.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.