Odgovor majke Terezije – zašto Amerika još nema ženu predsjednicu?

Autor: Z. K.

Podsjetimo u Americi je od ozakonjenja abortusa ubijeno više od 50 milijuna djece, pa je sasvim moguće da su ubili i svoju predsjednicu!

Don Damir Stojić, studentski kapelan na svom Facebooku prenio je riječi Majke Terezije jednom upućene Hillary Clinton, kandidatkinji koja je mislila postati prva američka predsjednica. Svojom objavom izazvao je osudu iako mnogi nisu shvatili da nije riječ o njegovoj izjavi već o priloženoj izjavi Majke Terezije.

Naime, dok je Majka Terezija bila u posjeti Bijeloj kući, Hillary Clinton, tada prva dama  ju je upitala, zašto Amerika do sada nije imala ženu predsjednicu. Majka Terezija joj je na to odgovorila: zato što je vjerojatno abortirana.

Podsjetimo, u Americi je od ozakonjenja abortusa ubijeno više od 50 milijuna djece, pa je sasvim moguće da su ubili i svoju predsjednicu.

Ljevičarskim medijima je naravno ta izjava problem i prenose kako je to izrekao sam don Stojić, a nije. Ako je suditi po njegovoj objavi  ovu snažnu poruku zagovornicima abortusa poslala je svojevremeno Majka Terezija koja je za abortus još rekla:

‘Ne smijemo se iznenaditi kada slušamo o ubojstvima, ratovima, mržnji. Ako majka može ubiti svoje vlastito dijete, što nam je ostalo nego da jedni druge poubijamo? Mi smo postali imuni na ta ubojstva. Ono se nalazi u knjigama, časopisima, videoigricama i filmovima. Kada se posljednji put bili duboko pogođeni viješću u vijestima o “još jednom” ubojstvu čovjeka?

Mi moramo promijeniti svoj pogled na abortus, planiranje roditeljstva i jedni na druge. Abortus je legalan već 40 godina. Nije vrijeme da ga se učini ilegalnim. Vrijeme je da ga se učini nezamislivim. Žene zaslužuju bolje od toga da osjećaju da im je to jedini izbor. Žene trebaju znati svoje potencijale i treba ih ohrabriti: mi smo bolje od toga, mi smo snažnije od toga i već je vrijeme da se izborimo za sebe i jedne za druge. Muškarci, i vas trebamo! Ovo nije samo “ženska stvar” ili pak  religiozna stvar, ovo je pitane ljudskih prava!’

Autor: Z. K.