Ljiljana Tošić

Nezaposlenoj majci troje djece prijeti deložacija, a žive u pljesnivom stanu bez grijanja!

Autor: dnevno.hr

Njezin je račun blokiran, a sve što želi topao je dom za njezinu djecu

Zagrepčanka Ljiljana Tošić, nezaposlena majka troje maloljetne djece s kojima se u proljeće 2016. našla na ulici. Danas žive bespravno u gradskom stanju bez grijanja, što se vrlo brzo odrazilo i na zdravlje djece.

“Živim u jako teškoj situaciji s troje djece. Jedno od njih je bolesno, iako i mi ostali nismo dobrog stanja sa zdravljem. Uz to,  živimo bespravno u gradskim stanu i čekamo najavljenu deložaciju. Suprug ne živi s nama, živim sama s djecom, hladno nam je i jedva imam gdje skuhati. Došla sam do zida i nemam se kome obratit za rješavanje stambenog pitanja. Molila bih dobre ljude za pomoć ako je ikako moguće jer imam papire da što prije napustim stan ili ću biti prisilno izbačena”, rekla nam je gospođa Tošić.

Jedini prihodi koje ima su naknada za socijalnu pomoć i dječji doplatak, no nedovoljni da pokriju sve potrebe. A one su, kaže, velike jer joj najstarije dijete, 17-godišnja kći, ima zdravstvenih problema nakon što je preboljela tuberkulozu.

“Neuhranjena je i treba biti na posebnom režimu prehrane, a liječnik joj je prepisao shakeove koji koštaju 300 eura. Ne znam što ću jer sam i sama lošeg zdravlja i imam teško oštećenje pluća”, dodala je Ljiljana.

Pisala je, kaže, i Bandiću, Gradskoj upravi, no iseliti svejedno mora:

“Ne znam je li on pročitao to pismo, ali dobila sam odgovor da nemam pravo biti u tom stanu jer se nisam prijavila i bila u proceduri. Prijeti nam deložacija, a nemam više kamo otići s djecom. Muž je otišao od nas, a ni on inače nigdje ne radi”, kaže Ljiljana.

Nedavno je zbog unutarnjeg krvarenja završila u bolnici pa je sada gotovo nepokretna, na strogom mirovanju i u teškim bolovima, kako nam je rekla.




Situacija ju je natjerala u dugove od 8000 kuna pa se nada da će joj dobri ljudi pomoći, barem da njezina djeca ne trpe glad. Njezin je račun blokiran, a sve što želi topao je i siguran dom za njezinu djecu.

Želite li joj pomoći, učiniti to možete kontaktom na telefonski broj ili uplatom na račun njezine kćeri:

Kontakt: 097 6722571




IBAN 5024020063103156877 Mihaela Tošić, Erste banka

unnamed-1

unnamed1

unnamed-2-e1480596002726

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.