Screenshot / HRT

MAJKA I KĆI TREBAJU POMOĆ DOBRIH LJUDI: Bolesne i same žive u kući koja prokišnjava!

Autor: dnevno.hr

Apeliraju na dobre ljude da im pomognu kako bi skupile preostalih 7 tisuća kuna za obnovu dotrajalog krovišta.

U Medincima nedaleko od Slatine u trošnoj kući žive majka i kći istog imena –  Marija Knez. Kći Marija od rođenja boluje od cerebralne paralize i kretanje kućom joj je otežano zbog neravnih podova. No glavni je problem krovište koje prokišnjava, i to najviše u kćerinoj sobi, a za čiju obnovu obitelj, koja živi od skromne mirovine i invalidnine, nema novca, piše HRT. 

Vlaga, plijesan, napuknuti zidovi i hladnoća zbog loše stolarije, svakodnevnica su majke i kćeri Knez. U Medince su doselile iz središta Našica prije 10 godina, nakon suprugove i očeve smrti,  a sve kako bi kćeri Mariji, koja od rođenja boluje od cerebralne paralize, bilo lakše kretanje u kolicima. No zub vremena učinio je svoje pa kuća polagano propada, a od skromnih primanja ne mogu je obnoviti.

Obratile su se Centru za socijalnu skrb i Gradu Slatini koji su ponudili pomoć, ukupno 20 tisuća kuna. No od tri  ponude građevinskih obrta najpovoljnija iznosi 27 tisuća kuna, a razliku od sedam tisuća ne mogu nadomjestiti. Trideset jednogodišnja Marija članica je Udruge osoba s invaliditetom Slatina i druženja s članovima znače joj mnogo, no ima još jednu veliku želju: Laptop, kojega nemam! Idem kod susjeda tako, ako me nešto zanima pročitam koju poruku, nešto što me zanima o nekim pravima.

Apeliraju na dobre ljude da im pomognu kako bi skupile preostalih 7 tisuća kuna za obnovu dotrajalog krovišta. Majka Marija priznaje: “Zato sam ja i htjela da to dođe u javnost jer netko će se sažaliti od dobrih ljudi, ako imaju srca, ako vide ovaj prilog u kakvim se uvjetima živi.”

Jer zima već kuca na vrata,  a u nadolazeće blagdansko vrijeme darivanja, najljepši dar obitelji Knez bio bi dočekati Božić pod novim”

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.